TuneCore je globalna platforma za nezavisne muzičare za izgradnju publike i karijere – sa tehnologijom i uslugama preko distribucije, administracije izdavaštva i niza promotivnih usluga. Usluge TuneCore Music Distribution pomažu umetnicima, izdavačima i menadžerima da prodaju svoju muziku preko poznatih platformi: Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer, TikTok, Tencent i više od 150 prodavnica za preuzimanje i strimovanje širom sveta, dok zadržavaju 100 odsto prihoda od prodaje i prava za nisku godišnju paušalnu naknadu.

TuneCore sada nudi nezavisnim umetnicima i izdavačkim kućama najpristupačniji plan neograničene distribucije na tržištu, dok nastavlja da nudi najveću isplatu umetnicima i omogućava im da ubrzaju otkrivanje fanova.

TuneCore, vodeći nezavisni distributer digitalne muzike za umetnike koji samostalno objavljuju svoja izdanja, najavljuje najveću promenu kompanije od otvaranja poslovanja pre 16 godina — nove neograničene cene za izdavanje. Saopštenje je izdala Andrea Glison (Andreea Gleeson,) izvršna direktorka, TuneCore kompanije.

Od svog osnivanja, TuneCore, odeljenje globalne digitalne muzičke kompanije Believe, demokratizovao je pristup distribuciji muzike za umetnike koji se sami objavljuju, uvođenjem prvog modela distribucije sa paušalnim naknadama, plaćanje po izdanju na tržištu. Danas su se uspešne strategije izdavanja pomerile sa snimanja nekoliko EP-a ili jednog albuma godišnje na objavljivanje singlova češće i redovnije kako bi zadržali pažnju postojećih i potencijalnih obožavalaca. Sa lansiranjem TuneCore-ovog Unlimited programa, konstantno kreiranje muzike postaje pristupačnije za sve umetnike dajući umetnicima kontrolu da izdaju neograničen broj singlova i albuma po jednoj fiksnoj godišnjoj ceni.

Tim povodom Andrea Glison kaže: „Proveli smo godinu dana razgovarajući direktno sa umetnicima i izdavačkim kućama o tome kako možemo da poboljšamo našu uslugu za njih. Ono što se pokazalo je: umetnici žele da mogu da testiraju svoju novu muziku besplatno pre nego što se distribuiraju svim servisima i žele da izdaju muziku koju stvaraju trenutno, redovno i neprimetno uz jednu godišnju pretplatu koja omogućava neograničenu distribuciju muzike. TuneCore-ov novi program daje samostalnim umetnicima u bilo kojoj fazi njihove karijere slobodu da izaberu plan koji im najbolje odgovara, uz održavanje visokog kvaliteta usluge po kojoj je TuneCore poznat. Uz TuneCore Unlimited, umetnici plaćaju manje i zarađuju više.”

Viktoria Siniavskaia, generalna direktorka Believe Russia, istočne Evrope, Turske, Bliskog istoka i Afrike dodaje: „Drago mi je što mogu da najavim pokretanje novih cena na tržištu: to će omogućiti umetnicima u usponu da iskoriste najbolje uslove za digitalnu distribuciju, da razviju svoju karijeru i dopru do nove publike. TuneCore postaje sa ovom ponudom rešenje za distribuciju za sve umetnike u bilo kojoj fazi njihovog razvoja.”

TuneCore-ov novi Unlimited program uključuje četiri plana za pružanje opcija i izbora koji će zadovoljiti jedinstvene potrebe svih umetnika:

  • Novi plan izvođača BESPLATNO (FREE) je jedinstveno rešenje na jednom mestu, na tržištu, koje omogućava besplatno neograničeno objavljivanje pesama u muzičkim bibliotekama na mrežama Facebook, Instagram, TikTok i YouTube (uključujući Shorts, Content ID i pristup YouTube-ovom zvaničnom kanalu izvođača) da olakša otkrivanje i viralnost na ključnim platformama društvenih medija bez naknade unapred i isplate 80% prikupljenog umetniku.
  • Plan za izvođače u usponu – 14,99 USD godišnje je među najpristupačnijim planovima neograničene distribucije na tržištu. Uključuje sve, od plana za novog izvođača plus neograničenu distribuciju izdanja do 150+ partnera za striming i prodavnice kao što su Spotiy, Apple Music, Amazon Music, Deezer i Tidal, dok nastavlja da plaća umetnicima 100% prihoda. Ovaj plan takođe uključuje pristup unapred zakazivanju svih datuma objavljivanja, zvaničnu verifikaciju na Spotify-u i Apple Music platformi, kao i vreme odgovora podrške izvođačima u roku od 72 sata.
  • Plan za Breakout Artist – 29,99 USD godišnje uključuje sve od planova „Novi izvođač“ i „Izvođač u usponu“ plus besplatan pristup Automator-u (automatski uključuje vaše izdanje u svim striming i digitalnim prodavnicama koje će biti dostupne u budućnosti), izveštavanje za preuzimanje i vreme odgovora podrške za umetnike u roku od 48 sati.
  • Profesionalni plan – 49,99 USD godišnje je dizajniran za izdavače, menadžere i umetnike koji su napredniji u svojim karijerama i koji bi imali koristi od sofisticiranijih funkcija izdanja. Uključuje sve iz ostala tri plana plus premium izveštavanje o prodaji, korišćenje sopstvenog UPC-a i prilagođenog naziva etikete, pristup ograničenjima za odabranu zemlju, ekskluzivna partnerstva i promotivne mogućnosti. Ovaj plan takođe daje mogućnost dodavanja dodatnih profila umetnika (za 14,99 USD/izvođaču godišnje) i najbrže vreme odgovora podrške za umetnike, u roku od 24 sata.
Povezana vest:  Šako Polumenta i Divna Milovanović novopečeni saradnici

Ivan Ivanov, šef TuneCore-a za istočnu Evropu i Tursku kaže: „TuneCore je oduvek težio podizanju barijera – u početku je učinio distribuciju muzike dostupnom bukvalno svakom izvođaču po niskoj ceni. Sada idemo još dalje – uklanjamo barijere za kreativnost uz našu neograničenu ponudu cena. Od umetnika u nastajanju osetljivih na cene, do etabliranih etiketa sa velikim brojem – svaki klijent će pronaći odgovarajuće rešenje. 

Umetnik TuneCore, Papoose, prokomentarisao je: „Svako ko je pomno pratio moju karijeru znao bi da verujem u davanje što veće kontrole umetniku. Ovo se radi tako što se umetniku dozvoljava da stvara šta želi i da pušta muziku kada želi. Uzbudljivo je videti da TuneCore ceni svoje umetnike dovoljno da im pruži slobodu doslednog stvaranja i zaista verujem da će to promeniti lice muzičke industrije. TuneCore je uvek bio najbolji distributer i sada to svako može sebi priuštiti.”

Novi Unlimited program daje umetnicima slobodu da stvaraju više muzike i eksperimentišu sa različitim strategijama izdavanja kako bi unapredili svoje karijere i nahranili svoju rastuću bazu fanova. Čak i oni koji su osetljivi na cene mogu da iskuse TuneCore-ovu stručnost u nezavisnoj distribuciji i da steknu pravo za upstream u Believe’s Distribution ili Label & Artist Services odeljenja „Signed Bi” program koji je koristio preko 400 TuneCore umetnika širom sveta.

Povezana vest:  Novogodišnji gala koncert Dečje filharmonije

Glison zaključuje, „Sa svim ovim promenama, jedna stvar ostaje ista – TuneCore nikada neće odustati od toga da umetnike stavi na prvo mesto i sa svakim ažuriranjem naše usluge, mi ćemo imati na umu potrebe naših umetnika. Na kraju krajeva, mi smo tu da im pomognemo da svoju muziku učine boljom i da im pomognemo da postanu poznatiji.”

 

 

Povezana vest:  "Orthodox Celts" nastupa 17. marta u Domu Omladine