Nastupom svetske zvezde Tom Odella, sinoć je na Trgu izpred zidina Starog grada u Budvi otpočela dvodnevna svečana Ceremonija otvaranja sezone.

Tokom dvosatnog performansa više hiljada posetilaca je uživalo u nastupu ove svetske zvezde, prateći njegovu emotivnu energiju i poetičnu interpretaciju najlepših i napoznatijih numera iz bogate muzičke karijere. Tom Odell još jednom je pokazao svoj raskošan talenat i umeće da svojim glasom, solo u pratnji klavira, prenosi i najsnažnije emocije. Njegov večerašnji nastup ostaće upamćen po emocijama i prefinjenosti koje nikog nisu ostavile ravnodušnim, ali kao i po horskom pevanju čuvenog hita „Another love“ koji je Tom otpevao uz prisutnu publiku.

U drugom delu večeri usledio je energičan i nesvakidašnji nastup mladih čelistkinja „Sky Cellos“, a njihovo izvođenje kultnih melodija poput naslovne numere serijala „Igra prestola“, filma „Kum“ i „Gladijator“, sjajno raspoložena publika dočekala je sa ovacijama. Nastup je upotpunila renomirana crnogorska kreatorka Milena Đurđić, koja je uz note poznatih svetskih hitova u interpretaciji „Sky Cellos“ predstavila svoju kolekciju pod nazivom „Grubo vrijeme“.

Povezana vest:  Divljan na poljskom i nemačkom!

Veče se nastavilo uz muzičko scenski igrokaz tokom kog su publici svoj talenat i virtuoznost prikazali pijanistkinja Mina Rusche, kao i maestro na harmonici Petar Marić, dok su svojim pevačkim umećem Amerikanka Tomisha Monae i operski pevači Marija Nešić i Mattia Zanatta kreirali fuziju zvukova, od opere, preko popa, do roka!

Posebno uzbuđenje i radost što će se družiti sa publikom u Budvi nije krila mlada pop pevačica Nevena Božović, koja je nastupila u završnici večeri, uz pratnju benda.

– Veliko mi je zadovoljstvo da ponovo pevam sa vama – istakla je Nevena na sceni, a za ovu priliku pored njenih hitova „Kruna“, „Ljubi“, „Ljubav u bojama“, „Ne čuješ me“ itd, pripremila je niz sjajnih interpretacija pesama kao što su „Daire“, „Jovano, Jovanke“, „Produži dalje“, „Stare trube“.

Povezana vest:  Estradnjaci organizovali humanitarno veče na splavu Blejvoč

Tokom večeri publika, koja je preko eFinity applikacije rezervisala svoje mesto, imala je priliku da uživa u nesvakidašnjem gastronomskom iskustvu, specijalitetima iz kuhinje šefa Ivana Jovanovića, kao i poslasticama koje je posebno za ovu priliku pripremila Ilona Radović.

Tačno u ponoć uz note Turskog marša i „Ciao bella“, započeo je spektakularni vatromet na oduševljenje svih prisutnih, a žurka se nastavila na predivnoj lokaciji tvrđave Mogren uz nastup sjajnog Erick Kassela i DJ Nexie.

Trg ispred zidina Starog grada večeras će, u okviru druge i finalne večeri Cemonije otvaranja sezone, ugostiti maestra Bojana Suđića sa festivalskim orkestrom „Virtuozi“ i solistima –  Sofijom Petrović, Majom Bogdanović, Dejanom Jovanovićem i Remusom Alazaroae. Neobičan scensko-muzički program „Medley performance“ očekuje publiku i druge večeri od 23 sata i 30 minuta na bini ispred Starog grada.

Povezana vest:  Aca Lukas nastupa u Magacinu

Na jednoj od najlepših lokacija sa pogledom na pučinu mora – tvrđavi Mogren sat vremena nakon ponoći publika će imati priliku da uživa na afterpartiju i pleše do ranih jutarnjih časova uz bitove legende elektronske muzike DJ Roger Sanchez, kao i njegovih sjajnih i talentovanih kolega DJ Pookie i Vladimirom Aćićem. Ulaz na afterparty biće besplatan.

Turistička organizacija Budva prvi put organizuje svečanu „Ceremoniju otvaranja sezone“, sve u saradnji sa Opštinom Budva i Skymusic korporacijom, sa ciljem da privuče pažnju ciljane javnosti, poveća turistički promet na budvanskoj rivijeri u periodu predsezone i stvori događaj sa jakim promotivnim efektom koji će postati jedan od najatraktivnijih u kalendaru manifestacija Budve, ali i cele Crne Gore.

Foto: Skymusic Entertainment