Muzički inovatori, dobitnici mnogobrojnih nagrada i jedan od najznačajnijih kompozitorsko-izvođačkih dvojaca savremene klasike na Balkanu i šire, Sonja Lončar i Andrija Pavlović kao LP Duo predstavljaju novi muzički video za kompoziciju „Low Tide“. Numera je deo izdanja „Dead Sea“ – drugog studijskog albuma koji je duo u potpunosti komponovao, izveo i producirao za klavire, hibride i sintisajzere. Spot koji na magičan način upotpunjuje atmosferu kompozicije i na vizuelnom nivou osmislio je, snimio i režirao Laslo Antal – vizuelni umetnik, dizajner, filmski stvaralac, muzičara i dugogodišnji saradnik LP Dua.

GLEDAJ VIDEO OVDE

Povezana vest:  KARAOKE BOX - NOVA EMISIJA NA MTV KANALU!

„Postepena grandioznost, unutrašnja borba, konstantna strepnja. Penjanje do vrhunca uzbuđenja i poslednjeg refrena koji kao da treba da potvrdi da uprkos svoj silini udara talasa, brod može preživeti. Nežna, „daftpankovska“, ispumpana koda, daje nam mogućnost da predahnemo nakon svega doživljenog u ovoj partituri“, kažu Sonja Lončar i Andrija Pavlović o kompoziciji „Low Tide“.

Album „Dead Sea“, sastavljen od 11 kompozicija koje prate priču dvoje putnika u potrazi za smislom, od danas je, pored već postojećeg digitalnog i CD formata, globalno dostupan i na vinilu. Ovaj album, kao i druga LP Duo izdanja, u Srbiji se mogu kupiti i putem novootvorene Ammonite Store internet prodavnice koju možete posetiti na ovom linku.

Povezana vest:  EUROSONG 2012, Loreen donela pobedu Švedskoj, Željko treći!

„Kada je Oluja prestala 

a Voda se povukla,

nepomično su ležali na pesku

novog Kopna,

polako pomerajući ruke i noge,

a zatim otvoriše Oči…“ – LP Duo, „Low Tide“

Nakon albuma „Duality“ iz 2019. godine i spajanja naizgled nespojivih svetova analognog i digitalnog, „Dead Sea“ nastaje i komunicira kroz dodir sa najfinijim unutrašnjim doživljajima i emocijama. Retro futuristički spoj klavira i sintova je nešto što LP Duo već čini prepoznatljivim duetskim ansamblom, s tim što ovog puta tačka melanholičnog preispitivanja doseže vrhunac zahvaljujući izuzetnoj kombinaciji melodičnosti i harmoničnosti muzike. Duo je trenutno na turneji na kojoj publika ima priliku da uživo čuje izvođenje kompozicija sa ovog albuma, a kalendar zakazanih koncerata i umetnički rad ovog dvojca možete pratiti na zvaničnom sajtu, kao i na društvenim mrežama.

Povezana vest:  VELIKO TEHNO OTVARANJE "BARUTANE" OVOG VIKENDA

Izdanje „Dead Sea“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://lpduo.lnk.to/DeadSea

Foto: Žarko Andrejić