Nakon spotova „Devojko mala“ i „Na morskome plavom žalu“, Srđan Popov je objavio još jedan novi spot, ovoga puta za pesmu „Majestic Melody“. Ova kompozicija zatvara album „Swing 011“, kolekicje odabranih obrada poznatih domaćih pesama urađenih u swing i gypsy jazz maniru. Interesantno je da je  naslov i tekst pesme Srđan preuzeo iz čuvene muzičke teme popularnog domaćeg filma „Maratonci trče počasni krug“.

Poslušajte pesmu „Majestic Melody“ ovde

Povezana vest:  Lista 10 najprodavanijih singlova u SAD

Majestic Melody sam prvi put čuo u filmu „Maratonci trče počasni krug“. Znate ssvi, u pitanju je melodija iz kratkog,neodvršenog dokumentarca „Priča jednog dana“ koji se dešava u Beogradu tridesetih godina prošlog veka. Majestic Melody izvodi Milan Timotić , najpopularniji pevač u predratnoj Jugoslaviji, bukvalno kao danas Zdravko Čolić, On je takođe bio prvi domaći pevač koji je snimio ploču u Kraljevini Jugoslaviji. Ali posle rata je proglašen za narodnog neprijatelja i prebegao je u Ameriku. Kada gledaš prvi put tog čoveka i slušaš tu pesmu, ona zvuči zastarelo, ali kada poslušaš malo dublje, ona i sada ima smisla jer je  tema je vanvremenska. Reči pesme su aktuelne i danas,sama ideja da su ljudi verovali da samim dolaskom u veliki grad njih čeka obećana sreća  zvuči kao big city blues,  pa sam tekst  zadržao, a uradio  svoju muziku i aranžman“, izjavio je Srđan Popov.

Povezana vest:  Da li je Evrovizija odskočna daska za uspeh?

Srđan se nije samo zadržao na komponovanju, za ovu pesmu je režirao i vrlo interesantan spot, koji je snimljen na lokaciji sada već bivše beogradske železničke stanice, gde je glavni junak Titov Plavi voz.

Pogledajte spot „Majestic Melody“ ovde

Album „Swing 011“ (Menart) će se naći u prodaji 28.jula.