Klavirski duo Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić održali su izuzetan koncert 28. jula 2022. u Botaničkoj bašti u okviru Garden Sessions serije nastupa u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.  Za ovaj koncert u pravom smislu tražila se karta više, jer su ulaznice bile rasprodate unapred. Ovi proslavljeni pijanisti i kompozitori izveli su svoje numere, među kojima su bile: “TNT” (kompozitor Bojan Z), “Nocturnal Joy” (kompozitor Vasil H), “Multi Culti” (Bojan Z), “Ohrid” (Vasil H), “Balada za Martu” (Vasil H), a kreirali su i muzičku posvetu nedavno preminulom glumcu Branku Cvejiću kroz izvođenje naslovne numere serije “Grlom u jagode”. 

Foto: Dušan Milenković/ATA Images

Vasil Hadžimanov je pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog. Godine 2015. počinje saradnju sa Bojanom Zulfikarpašićem. Njih dvojica, kao klavirski duo, nastupaju u Beogradu, Novom Sadu i Parizu i nailaze na jednoglasno sjajne kritike publike i kritičara. Sva izdanja i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.  Bojan Zulfikarpašić (poznat i kao Bojan Z), je srpski džez pijanista. U Francuskoj živi od 1988. godine, gde mu je 2002. uručen orden Francuskog ministarstva kulture. Dobitnik je nagrade ’’European Jazz Prize’’ za 2005. godinu – za najboljeg evropskog džez muzičara, kao i mnogih drugih priznanja u Francuskoj i u Evropi.

Foto: Dušan Milenković/ATA Images

Garden Sessions koncerte zatvara Del Arno Band (29.07. u 20.30h).

Povezana vest:  Nišville jazz festival prinuđen da odustane od besplatnog programa, ukida se Šabanov stejdž!

Ulaznice je moguće nabaviti pred sam koncert na ulazu u Botaničku baštu iz ulice Vojvode Dobrnjca, od 19 do 21h, kao i na sajtu tickets.rs.

Foto: Dušan Milenković/ATA Images