Kultni muzičar Rambo Amadeus i njegovih pet Winnetou-a održaće koncert 24. septembra u Botaničkoj bašti Jevremovac u Beogradu.

U duhu epohe, koncert se najavljuje uz aktuelne brojke na društvenim mrežama,

Rambo Amadeus, 25M views, 290k followers, 1 Following predstavljaće muzički vremeplov od 1963. godine, kad je Rambo rođen pa sve do daleke 2063.

„Moje pesme su svedočanstvo i hronika vremena i društvenih događaja,ali jednako tako i pokušaj anticipacije budućnosti, gde nas izvesno čekuju ogromni ekološki izazovi, mnogo manje miroljubiva i gostoprimljiva prirodna sredina u kojoj ćemo morati da živimo. Nema boljeg mjesta od Botaničke bašte Jevremovac da se skrene pažnja na činjenicu koliko čovek svojim trudom može da izmeni svoje blisko okruženje na bolje, samo ako ima znanje i volju.“

Povezana vest:  Alkohol najkorišćenija droga u rok pesmama

Ujedno, na ovom koncertu još jednom će uživo biti predstavljeni segmenti aktuelnog albuma „Brod budala“, koji se upravo pojavio u fizičkom izdanju, kao vinilna LP ploča .

„Album nije u slobodnoj prodaji. Limitirano izdanje možda može da se dobije ako se naruči, i to samo preko veze, namijenjen je samo neizliječivim poštovaocima mog rada“, predočava Rambo.

Povezana vest:  Gans en rouzis u Beogradu i Zagrebu tek na jesen

Nastup u Botaničkoj bašti Jevremovac predstavlja nastavak kultnih koncerata Rambo Amadeusa prekinutih pandemijom korone.

Pred koncert u Botaničkoj bašti, Rambo je predstavio svoju, „cyber flamenko“ verziju sevdalinke „Mujo kuje konja po mesecu“ snimljenu za gitaristom Mirzom Redžepagićem.

Foto: Mateja Stanisavljević/ATA Images