SUPERNAUT_PLAKAT

SUPERNAUT u petak 18, BROKEN STRINGS u subotu 19. febuara na AKADEMIJI!

U izdanju Vujičić kolekcije upravo je izašla knjiga Nikole Dedića  “NIŽE NEGO LJUDSKI – SRĐAN ĐILE MARKOVIĆ I UNDERGROUND FIGURACIJA“, koja u formatu monografije pokriva kompletan Điletov opus, od prvih izložbi u SKC-u 1988, rad sa sastavom Supernaut i angažman u alternativnoj pozorišnoj trupi Sonje Savić.

Izložba Điletovih radova koji se nalaze u Vujičić kolekciji biće otvorena u Art galeriji beogradskog SKC u sredu 16. februara u 19h, a trajaće do 5. marta ove godine.

Tribina o knjizi Nikole Dedića zakazana je za četvrtak 17 februar u 19h u Svečanoj sali SKC. Na tribini će govoriti dr Jerko Denegri, Nikola Dedić i Djile. Tom prilikom će biti prikazan i film Sonje Savić i Supernauta “SUPERSTVARNOST“.

Povezana vest:  X FACTOR ADRIA 2015, Zašto takmičar ne može da podnese Joksimovića?

Koncert Supernauta je predviđen za petak 18. februar u Velikom klubu Akademije, u 24.00h, u okviru akcije “Sačuvajmo Akademiju“.

BROKEN_STRINGSSLOMLJENE ŽICE NA AKADEMIJI

– U Malom klubu Kilamandžaro žurka

Beogradski alternativni rock sastav BROKEN STRINGS održaće koncert u Velikom klubu Akademije, u subotu 19. februara, sa početkom u 22h, a iste večeri u Malom klubu odigraće se KILAMANDŽARO PARTY, tehcno-minimal-deep-house žurka u okviru koje će nastupiti WESKOR, SENORES FUNKEES, BEAT MANIACS i TRI DIMA.

Povezana vest:  Selena Gomez objavila da je njena mama u drugom stanju

Posvećeni snimanju novog materijala, Broken Strings ove će godine obeležiti desetu godišnjicu svoga postojanja, a uvršteni su i u line up Banja Luka Rock Open Festivala 2011.

Iza sebe imaju jedan album pod imenom „Svaki trenutak ostaje“, koji je izašao 2007. godine za PGP RTS,  a pojavljuju se i na kompilaciji „Vreme brutalnih dobronamernika“, inspirisanoj poezijom Milana B. Popovića, čiji link za besplatno preuzimanje možete naći na njihovoj facebook stranici.

Povezana vest:  Madona i PSY zajedno nastupili u Njujorku

Pored sjajnih klupskih svirki ovog benda, publika ih pamti i kao pobednike Zaječarske gitarijade 2005, a samo u protekloj godini nastupali su u Livingroomu SKC-a, kao revijalni bend superfinala Demo Masters 7 Radija Beograd, na osiječkom Urban Festu, kragujevačkom Domu omladine, ForestFestu…

Kao svoje uticaje navode Pearl Jam, Foo Fighters, EKV, Audioslave, Jimmy Eat World, a u postavi benda su: vokal Marko Čapljić, gitaristi Đorđe Popović i Nikola Živanović, basista Vladimir Mijalčić i bubnjar Nenad Ćurčić.