Kompanija Warner Music Group (WMG) je kupila udeo u srpskoj diskografskoj kući Mascom.

Dve kompanije planiraju da zajedno rade na formiranju lokalne mreže artista koji imaju potencijal za proboj na globalno tržište i time postanu deo porodice WMG-a. Novi aranžman je nastavak partnerstva WMG i Mascoma, koji više od dvadeset godina zastupa Warner Music na prostoru Srbije i Crne Gore.

Domaći izvođači sada imaju priliku da krenu putem svetskih zvezda kao što su Ed Sheeran, Bruno Mars, Gorillaz, Pink Floyd, Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers, Linkin Park, Deep Purple, David Bowie, Iron Maiden, Prince…

Povezana vest:  Dženan Lončarević peva beograđanima za Dan zaljubljenih 14. februara u mts Dvoran

Ulaganje velike internacionalne  kompanije u domaće pravno lice je prva direktna investicija ovog tipa u Srbiji i regionu i predstavlja svojevrstan presedan, početak uvođenja svetskih standarda u diskografskoj industriji kao i otvaranje vrata svetskih tržišta za lokalne talente.

Slobodan Nešović direktor kompanije Mascom je izrazio zadovoljstvo povodom ovog važnog partnerstva i velike šanse da srpski umetnici ostvare svetski uspeh.

„Dolazak Warner Music Group je veoma važan događaj za Mascom i za razvoj srpske muzičke industrije. Prvi put jedna velika kompanija je prepoznala da postoje kapaciteti na našem muzičkom tržištu koji mogu da postanu deo svetskog lanca. Cilj nam je da postavimo svetske standarde, uredimo tržište i uspostavimo model koji važi u celom svetu. Otvaramo vrata lokalnim talentima kojima se šanse u muzičkom biznisu sada dramatično uvećavaju,” rekao je Nešović.

„Muzička industrija je izuzetno globalizovana, hitovi dolaze iz celog sveta. Ovo je jedinstvena prilika da resurse predvodnika muzičkog biznisa stavimo na raspolaganje domaćim izvođačima. Naši umetnici će imati pristup velikom broju profesionalaca (producentima i stručnjacima u sferi muzičkog biznisa) i moći će da sarađuju sa skoro svim muzičarima u svetu,” istakao je direktor Mascoma.

Komentarišući prošireno partnerstvo sa kućom Mascom, generalni direktor Warner Music South East Europe, Izabela Ciszek-Podziemska je izjavila:

Povezana vest:  35. VALJEVSKI JAZZ FESTIVAL od 10-19. maja

„Ovo je značajan napredak u muzičkom razvoju regiona jugoistočne Evrope. Ulaganjem u Mascom, formiraćemo infrastrukturu i tim lokalnih stručnjaka koji će direktno na terenu otkrivati sjajne umetnike. Sa druge strane mi smo u mogućnosti da ih nadalje uključimo u fantastičnu globalnu mrežu Warner Music porodice. Na taj način ćemo lokalnim umetnicima pružiti mogućnost da postanu globalne superzvezde. Sergej Pajić je odličan primer, verujemo da ćemo njega uskoro videti na svetskoj sceni.”