Iron Maiden će izvesti pesme sa svog poslednjeg albuma “Senjutsu”, uz kultne pesme s albuma “Somewhere In Time” iz 1986. godine, kao i druge klasike benda!

Na veliko oduševljenje slovenskih, ali i regionalnih fanova, IRON MAIDEN će svoju novu koncertnu turneju The Future Past Tour započeti 28. maja 2023. upravo u Areni Stožice u Ljubljani! IRON MAIDEN se tako vraćaju u Sloveniju 16 godina od zadnjeg nastupa na bežigradskom stadionu u sklopu turneje A Matter of The Beast. Na ovom novom heavy metal spektaklu u koncertnoj dvorani Arena Stožice moći će se uživo premijerno čuti pesme s njihovog posljednjeg studijskog albuma „Senjutsu“, uz fokus na pjesme s kultnog albuma „Somewhere In Time“ iz 1986. kao i druge velike hitove IRON MAIDENA.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 10. novembar 2022. od 10:00 sati na www.eventim.hr te na svim prodajnim i ovlaštenim prodajnim mestima Eventima. Pre toga biće dostupna i posebna pretprodaja za sve registrirane fanove benda na Iron Maiden web stranici od utorka, 8. novembar 2022. od 10:00 sati. Cena ulaznica se kreće od 50 do 110 evra.

Povezana vest:  Rihanna i singl „Lift Me Up“ – veliki povratak na muzičku scenu!

Osnivač i bassist Iron Maidena Steve Harris, izjavio je: „Nakon objavljivanja našeg poslednjeg albuma, “Senjutsu”, malo smo ažurirali trenutnu turneju Legacy of the Beast otvarajući nastupe s prve tri pesme s albuma, uz scenografiju „Japanska palata“. Budući da to nema smisla ponavljati za turneju albuma „Senjutsu“, razmišljali smo o drugim opcijama i odlučili oživjeti turneju „Somewhere In Time“ budući da nije bila uključena u razne istorijske retrospektivne turneje koje smo imali u prošlosti. Te turneje su se temeljile na koncertnim videima iz 80-ih, ali na nažalost nismo imali snimke te turneje (okrivite menadžera!). Tokom godina primili smo mnogo zahteva od obožavatelja za mnoge pesme s ovog albuma, pa ćemo ih sada i svirati i naravno još neke za koje znamo da će vam se svideti! Također veliko nam je zadovoljstvo što ćemo napokon moći odsvirati neke od epskih pesama s albuma “Senjutsu” što smo jako dugo čekali! 2023. će biti uzbudljiva godina i jako se radujemo ponovnom susretu s publikom u Sloveniji, gde smo posljednji put svirali 2007. na letnoj turneji A Matter of The Beast.

Povezana vest:  Daft Punk lansirao liniju prezervativa "Get Lucky"

Menadžer benda Rod Smallwood dodao je: “Kombinaciju ova dva albuma smatramo vrlo uzbudljivom. Znamo da obožavatelji žele čuti epske pesme sa “Senjutsu” albuma po prvi put uživo i mislimo da će u kombinaciji s kultnim albumom kao što je “Somewhere In Time” stvoriti jednu zaistu posebnu turneju za stare i nove fanove! Naravno, za turneju novog albuma u Europi vratit ćemo se uglavnom relativnoj intimnosti arena i znamo da će obožavatelji biti jako sretni zbog toga!”

IRON MAIDEN je nedavno završio svoju spektakularnu svetsku turneju Legacy Of The Beast, koju je na dve godine prekinuo Covid. Turneja je započela u Tallinu u Estoniji u maju 2018., na prvom od 139 koncerata u 33 zemlje. Do finalnog nastupa u Tampi na Floridi 27. oktobar 2022., bend je svirao pred više od TRI MILIONA obožavatelja na ovoj epskoj svetskoj turneji.

O “Senjutsu” albumu:
Senjutsu je debitovao na prvom mestu muzičkih lista u 27 zemalja nakon objavljivanja u septembru 2021. godine: Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Bolivija, Čile, Hrvatska, Kolumbija, Finska, Grčka, Nemačka, Mađarska, Indija*, Indonezija*, Italija, Koreja, Malezija*, Meksiko, Portugal, Rumunija*, Rusija, Južna Afrika*, Španjja, Švedska, Švajcarska, Tajland* i Turska (* = Appleova lista metal metal jer nema fizičkih/maloprodajnih karata na ovim tržištima – samo digitalna), #2 u Ujedinjenom Kraljevstvu, Češkoj Republici, Francuskoj, Japanu, Holandijj, #3 u Australiji, Irskoj i SAD-u (najviše mesto na Billboardu za Iron Maiden u SAD-u), #5 u Argentini, Danskoj i Norveškoj.

 Ko će nastupiti pre IRON MAIDENA kao zagrejavanje za veliki heavy metal spektakl u Ljubljani objavićemo uskoro. Dodatni datumi koncerata na turneji The Future Past Tour biće objavljeni uskoro. Kao i prethodnih godina biće moguće uživati u Trooper VIP iskustvu, svi detalji bit će objavljeni uskoro. Pratite www.ironmaiden.com.

Povezana vest:  Justin Bieber postaje ovisnik, ne može bez novih tetovaža

Cene ulaznica:

Front of Stage – 105 EUR

Parter – 83 EUR

Zeleni ring 1 – 87 EUR

Zeleni ring 2 – 77 EUR

Zeleni ring 3 – 69 EUR

Crveni ring 1 – 57 EUR

Crveni ring 2 – 50 EUR

Sky boxes – 110 EUR

Foto: John McMurtrie