Balkanska pop ikona Neda Ukraden, održala je večeras koncert u punoj sali mts Dvorane, a eksplozivnim nastupom doslovno je „zapalila“ publiku na istom mestu gde je u nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata gradila, danas već svoju bogatu i uspešnu karijeru.

Neda je na koncertu održanom u ogranizaciji mts Dvorane, fanove oduševila najpre svojim raznovrsnim stajlingom i savršeno skrojenom scenom , da bi potom priredila dvoipočasovni muzički užitak koji su svi čekali, otpevavši pesme iz svih perioda svoje karijere.

Nizali su se hitovi na koncertu, među kojima su Oči tvoje govore, Zora je, Neda, Na pola puta, Sanjam te, Samo je nebo iznad nas, Gdje god bio, Na Balkanu i mnogi drugi.

Povezana vest:  ULAZNICE ZA KONCERT MARCUS & MARTINUS OD DANAS U PRODAJI!

Pozanta pevačica je u audio- vizuelnom spektaklu nastupila sa bendom, ali i simfonijskim orkestrom i trubačima, kao i sa brojnim gostima.. Na sceni su joj se na kraju koncerta pridružili i njeni unuci, što je ostavilo poseban emotivni utisak na publiku.

BIO: Podsetimo, od prvih pevačkih dana, Neda Ukraden je učesnik i dobitnik nagrada na najznačajnijim zabavno-muzičkim festivalima, kako u Jugoslaviji, tako i u Evropi – Opatijski festival, Vas slager sezone, Beogradsko proleće, Zagrebački ,Splitski festival, Ohridski festival, Slovenake Popevke, Alpe Adria, Zlatni Orfej, „Eurovision “ i drugih. Sarađivala je sa najznačajnijim jugoslovenskim autorima, kompozitorima, pesnicima, aranžerima i producentima- Nikolom Borotom, Djordjem Novkovićem, Rajkom Dujmićem, Kemalom Montenom, Kornelijem Kovačom, Sanjom Ilicem, Marinom Tucaković,, Duškom Trifunovićem, Arsenom Dedićem, Branimirom Mihaljevićem, Aleksandrom Kovač, Draganom Brajevićem, Dušanom Bačićem.

Povezana vest:  UĆUTI PAS, PUTRID BLOOD, SOULCAGE i MR. RABBIT na prvom 'DA Festu' 17. i 18. aprila u Valjevu

Dobitnik je svih najznačajnijih diskografskih , koncertnih i estradnih nagrada nekadašnje Jugoslavije, ali i zemalja nastalih raspadom bivše domovine! Njene ploče su bile najtiražnija izdanja 70.tih i 80- tih godina ,pa su i pesme sa tih albuma ostale evergreeni- „Srce u srcu“, „Jel to taj“, „Vrati se s kišom“, „Oči tvoje govore“, „Boli, boli“, „Samo je nebo iznad nas“ „Šumi, šumi javore“, „Ne zovi me u ponoć“, „Došlo doba da se rastajemo“, „Ostariću čekajuci na te“, i dr., donele su joj zlatne, dijamantske , platinaste ploce, kao i 3x puta ZLATNU PTICU, kao najviše diskografsko priznanje!

Povezana vest:  Robie Vilijams se ženi na Dan zaljubljenih

Još je veoma aktivna sa snimanjima, koncertima, bavi se i pisanjem, a nedavno je izašao i njen prvi roman -autobiografija „Zora je svanula“.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images