Toše Proeski – Humanitarni koncert ′′Te sakame site′′ Skopje, 24.01.2010 

ToseProeskiNa humanitarnom koncertu „Te sakame site“ u susret 29. Tošetovom rođendanu u dvorani Boris Trajkovski sa početkom u 20 časova biće izvedene njegove numere sa aranžmanom i tekstovima vrsnih aranžera i tekstopisaca iz Makedonije i zemalja bivše Jugoslavije sa kojima je Toše sarađivao i planirao zajedničke projekte.
Koncert koji je međunarodnog karaktera gledaće sigurno preko 25 miliona gledalaca na više kontinenata, sa prenosom preko satelita, a zahvaljujući direktnom prenosu koji će vršiti TV Sitel iz Makedonije a preuzimaju ga televizijske stanice iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.
Na koncertu će nastupiti Kaliopi, Nina Badrić, Jelena Tomašević, Elena Risteska, Aki Rahimovski, Bojan Marović, Tony Cetinski i Boris Novković koji će pevati pesme sa albuma – Još uvijek sanjam da smo zajedno. Kao i uvek na Tošetovim koncertima, na pozornici će biti orkestar MOB pod dirigentstvom Saše Nikolovskog – Gumara, kao i njegov bend.
Pored Tošetovih pesama na koncertu će biti predstavljena najveća muzička imena, Oliver Mandić koji će posle 24 godine prvi put izaći na pozornicu iz poštovanja prema velikom umetniku i čoveku. Oliver Mandić će nastupiti sa prijateljima Garo i Tavitjan brothers, Bebi Dol i veliko iznenađenje na koncertu – bas gitarista grupe Oktobar 1864, Željko Mitrović, iako je danas jedan od najvećih medijskih magnata pojaviće se na sceni sa gitarom. Pesmu je napravio Oliver Mandić i braća Tavitjan, a tekst je napisala Marina Tucaković.
Međunarodni karakter koncerta potvrđuju i voditeljska imena: Igor Džambazov (Makedonija), Dalibor Petko (Hrvatska), Milan Kalinić (Srbija) i Dražen Bauković (Crna Gora). Na koncertu će biti premijerno prikazani spotovi za pesme Gulity, sponzorisan od strane EVN Makedonija, kao i za pesmu Forever in a day – u produkciji Avord. Koncert će obeležiti premijerno prikazivanje spota za pesmu Još uvijek sanjam da smo zajedno, izrađen od strane Tošetovih prijatelja – kompanija DM.
tose-proeski-3Veza između Toše i dece i njihova zahvalnost prema njemu biće predstavljena preko nastupa dece iz Muzičkog Kabineta u Kruševu koji s ponosom nosi njegovo ime. Deca iz Muzičkog Kabineta u Kruševu ispevaće pesmu Cresa (Trešnja) koju je Toše nazvao – autobiografskom.
Ovim koncertom, kojim se potvrđuje i produžava delo makedonskog anđela u muzici i humanosti, daje se mogućnost njegovoj publici da da doprinos u izradi 33 metarskog krsta za manastir Sveto Preobraženje, koji je započela sa izgradnjom Međunarodna Fondacija Toše Proeski i porodica Proeski. EVN Makedonija će realizovati uvođenje električne energije u manastir i krst, a put do manastira je već izgrađen od strane Vlade Republike Makedonije.
Prenos koncerta će ujedno moći da se prati i na Trgu Makedonije na velikom ekranu od 45 metra kvadratnih sa koncertnim ozvučenjem, koje je obezbedila EVN Makedonija, a u organizaciji Međunarodne Fondacije Toše Proeski i tehničke podrške iz Avorda.
Zbog činjenice na dugogodišnjoj saradnju sa Tošetom, fondacija je sa poštovanjem pozvala njegovu menadžerku Ljiljanu Petrović koja se kao gost i deo tima založila za realizaciju odavno planiranih aktivnosti, kao i za obogaćivanje na međunarodnom karakteru koncerta, u kontekstu Tošetovih želja o podizanju granica prostora, vremena, jezičnih barijera…
Juče je u hotelu Aleksandar palace promovisan novi album tragično preminule zvezde, nazvan Toše i prijatelji – Još uvijek sanjam da smo zajedno, koji sadrži 2 diska. Na jednom se nalaze pesme koje je Toše stvorio, a izvode ih balkanske zvezde i dosad neobjavljena Tošetova pesma Još uvijek sanjam da smo zajedno. Drugi disk sadrži instrumentalne verzije ovih pjesama.

Povezana vest:  Majli Sajrus ima novu frizuru

ALBUM SA OSAM IZVOĐAČA

tose coverPesmu koja otvara album, i koja je naslovna, peva Toše i dosad nije objavljena. Izdanje sadrži još jedan CD, na kojem su smeštene instrumentalne verzije pesmama sa prvog diska. 
Elena Risteska – A moževme
Bojan Marović – Budi dobra prema sebi
Boris Novković – Vračam se
Tony Cetinski – Zajedno
Jelena Tomašević – Gdje da odem da te ne volim
Kaliopi – Zasekogaš
Nina Badrić – Znam te ja
Aki Rahimovski – Kasno je za sve

Povezana vest:  ZAA objavio novi singl