Noseći singl albuma „RUSH!“ je pesma „Gossip“ u kojoj je grupa Måneskin ugostila Toma Morella, člana legendarnih Rage Against the Machine i Audioslave.

Singl „Gossip“ izašao je baš danas (13.januar), a članovi Måneskin su povodom ove fantastične saradnje izjavili:

„Neverovatno iskustvo koje poseduje Tom Morello omogućilo nam je da bolje razumemo proces snimanja pesama. Ne možemo dovoljno da mu se zahvalimo što nam se pridružio u ovoj pesmi. Njegovo prisustvo je čast za čitav bend“, izjavio je Damiano.

Povezana vest:  Robi Vilijams u Zagrebu 13. avgusta

„Doneo je Rage u Måneskin“ izjavio je Ethan.

„Tom je jedan od najvećih muzičara koje sam slušao i od kojih sam učio. Sviranje sa njim je ostvarenje sna. To je neverovatan poklon i meni najavažniji momenat ove neverovatne godine“, izjavio je Thomas.

„Pesma je započela gitarskim rifom koga je Thomas napisao ranije i koga smo čuvali dugo vremena čekajući pravi momenat. Muzička ikona, Tom Morello nam se pridružio i dodao nešto posebno klasičnoj ritmičnoj bezbrižnosti Måneskina“, izjavila je Vic.

Povezana vest:  The Killers i Bruce Springsteen se udružili na numeri „Dustland“

„Kada sam čuo da postoji rokenrol bend koji rastura svetom, a poreklom je iz Italije, pomislio sam „Stvarno? Ma, hajde!“, ali kada sam ih video uživo, bio sam oduševljen. Oni su bez pardona glasni, seksi i rokaju i zaslužuju da budu nosioci novog rokenrol talasa za mlađe generacije. Dobar su bend, svi odlično sviraju, pišu sjajne pesme, a uživo su fenomenalni! Puno liče na bendove ’90-tih. Siguran sam da ćemo sarađivati zajedno u budućnosti.“ Izjavio je Tom Morello.

Povezana vest:  Žuta Minuta obeležava deset godina rada

Album „RUSH!“ producirali su Fabrizio Ferraguzzo i Max Martin, sniman je u Los Anđelesu, Italiji i Tokiju i na njemu će se naći  prethodni singlovi: „Mammamia“, „Supermodel“ i power pop balada „The Loneliest“, novi singl „La Fine“, singl sa Tomom Morellom, „Gossip“ kao i jedanaest novih pesama.

Måneskin će nastaviti svoju rasprodatu turneju LOUD KIDS TOUR po Evropi početkom godine, a prvi datum je 23. februara kada će svirati u Pesaru (Italija).

Foto: Delacroix