U organizaciji Grada Beograda i Skymusica upriličen je svečani doček Srpske nove godine na Trgu republike, a mnogobrojni posetioci imali su priliku da uživaju u kvalitetnom programu – uz Elvisa Bajramovića i Gorana Bregovića sa specijalnim gostima – nekadašnjim pevačima popularnog Bijelog dugmeta

Tačno u 21 čas uoči Srpske nove godine na Trgu republike začula se prva truba Guče – na binu je izašao Elvis Bajramović, prošlogodišnji pobednik Sabora trubača, koji je sa svojim orkestrom u sat vremena pokazao svoju viruoznost interpretirajući neke od najpoznatijih domaćih narodnih i pop pesama pesama, ali i obrada nekih od najvećih svetskih hitova. Publika je posebno odreagovala na hitove Šabana Bajramovića, dok je izvedba numere Billie Jean, kralja popa Majkla Džeksona, izazvala opšte oduševljenje prisutnih.

Povezana vest:  Drugi krug glasanja za MAC priznanja počinje 15. januara

Bajramović je iskoristio priliku da sa Beograđanima i posetiocima prestonice podeli i svoje planove za predstojeći period – američku turneju i snimanje filma „Elvis u Memfisu“, koji govori o njegovoj želji da pobedi na Saboru trubača u Guči i da dobije poziv iz Amerike za turneju i da zasvira svoj instrument sa članovima orkestra u Memfisu u ,,B.B. King’s Blues Club-u“, ali i ostvari svoj dečački san – da bude u gradu u kom je Elvis Prisli odrastao. Poznati trubač je na korak do ostvarenja svojih životnih snova, a nakon nastupa otkrio je čemu se nada: „Na Saboru trubača u Guči pobedio sam dva puta. Voleo bih da na ovoj manifestaciji po treći put budem proglašen za najboljeg i da ponesem titulu majstora trube. Bila bi mi izuzetna čast da se i zvanično nađem u društvu odabranih“ – iskren je bio Bajramović.

Povezana vest:  Sundazed žurka na YOUBOXU

Nešto nakom 22 časa publika je ovacijama pozdravila i zvezdu večeri, Gorana Bregovića, koji je sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane dodatno razmrdao publiku vanvremenskim hitovima poput „Čaje šukarije“, „Za Beograd“, „Predsedniče halo“, „Gas, gas“, „Ovo je Balkan“. Nedugo zatim, na bini mu se pridružio Mladen Vojičić – Tifa, koji je otpevao najpopularnije pesme legendarnog Bijelog dugmeta – „Radi radio“, „Za Esmu“, „Meni se ne spava“, a publika je sa posebnom emocijom odreagovala na pesmu „Lipe cvatu“, pevajući uglas, već od prvih tonova.

Bregi se nedugo zatim priključio i Alen Islamović, još jedan pevač najpopularnijeg benda bivše Jugoslavije, koji je, zajedno sa hiljadama prisutnih nastavio u istoj atmosferi, otpevavši „Napile se ulice“, „Ipak, poželim neko pismo“, „Na zadnjem sjedištu moga auta“, „Ai ti me iznevjeri“ i „Ne spavaj mala moja“, koja je naročito razigrala publiku.

Povezana vest:  Damir Urban sa "Četvorkom" u Mikser Houseu 21. marta

Spektakularan višeminutni vatromet označio je ulazak u Novu godinu, a koncert je nastavljen hitovima poput „Ajdemo u planine“, „Đurđevdan“ i drugim. Očekivano, Bregović je odličnu atmosferu dodatno zagrejao energičnim izvođenjem numera „Mesečina“, „Jeremija“ i „O bela ćao“, dok je čuveni „Kalašnjikov“ doveo masu do usijanja. Čitavom ugođaju dodatno je doprinela specijalna audio-vizuelna produkcija, za koju je bio zadužen Skymusic.

Foto: A.K./ATA Images