Igor Vins, pesmom „Reči“, koju potpisuje kao autor i kompozitor, ponovo ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja. Ovom laganom i suptilnom numerom, autor kao da želi da nagovesti veoma uzbudljivu i intenzivnu godinu koja ga očekuje na muzičkom planu, i veliki uspeh koji je već ostvario ulaskom u ovogodišnji izbor za Pesmu Evrovizije, sa pesmom „Zato što volim“ koju je napravio u duetu sa Banetom Lalićem. Dok sa netsrpljenjem čeka momenat kad će publici predstaviti i tu pesmu, imamo priliku da uživamo u mirnoj, idiličnoj muzičkoj priči.

YOUTUBE LINK ZA PESMU REČI

“ Zoe Kida je svojim divnim, jedinstvenim vajbom i šarmom toliko oplemenila ovu pesmu, da me je potpuno očarala. Bilo je sjajno sarađivati sa njom. Znate, veoma je delikatno kada treba da izaberete nekog sa kim možete da podelite svoje emocije, svoju pesmu, i ko će svojim izrazom biti u skladu sa atmosferom i emocijom koju pesma nosi, i još doprineti celom delu. A Zoe je bila savršena. “ izjavio je zadovoljni Igor Vins i dodao

Povezana vest:  Bruce Springsteen & E Street Band najavili izlazak novog albuma-Letter To You!

Nekako se krajnje spontano tako namestilo, da ovako opuštajuća i emotivna ljubavna pesma, bude kao uvertira i najava za nešto sasvim drugačije, za jedno veliko iznenađenje i pravu muzičku bombu koju ćemo Bane Lalić i ja izvesti na takmičenju za izbor za Pesmu Evrovizije. I mnogo mi je drago da je tako, to je skroz u mom stilu” uz smeh završava Igor.

Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, soul, rok, rege, r’n’b, worldbeat, afrobit, džez i pop.

Povezana vest:  Stigao spot Ariane Grande za singl "Baby I"

Kako na velikim festivalskim, tako i na manjim, klupskim binama, Igora uvek prati njegov internacionalni, mnogočlani bend „Drum, Brass And Keys“ koji karakteriše snažna duvačka sekcija, upečatljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i neizostavne afro-funky plesačice

Ovaj Beograđanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim najobimnije saradnje sa Femijem Kutijem, Vins je sarađivao i nastupao i sa mnogim drugim muzičkim velikanima, Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

Povezana vest:  MTV premijerno predstavlja MTV EXIT video - "Tonight is Your Night" sastava The Grips

Nakon svog drugog albuma, snimanog uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine – „Igor Vince & His Drum, Brass And Keys LIVE @ Kalemegdan“, Igor Vins je objavio  nekoliko singlova među kojima su „Sreća je“ i „Vreme je“ , u kome su gostovali najistaknutiji rege muzičari regiona Hornsman Coyote i Brain Holidays iz Hrvatske, koji je neposredno nakon objavljivanja dobio i titulu rege himne Balkana.

Foto: Jelena Petković