Koliko novih pesama možeš predstaviti u tri nedelje, a da sve osvoje svet? Sudeći po Skrillexu – barem tri! Poslednja od njih, kolaboracija s Bobbyjem Rapsom – „Leave Me Like This“ – strelovito je uletela na prvo mesto Beatportovih Top 100, jednu od onih top lista koje stvaraju globalni hajp. Čini se da je to talas koji samo raste i vodi ka onome što se moglo naslutiti već prvih dana januara – 2023. će biti Skrillexova godina!

„Leave Me Like This“ stigao je nakon dva singla – Rumble, na kom su se Skrillexu pridružili Fred again.. i MC Flowdan, i Way Back sa PinkPantheress i Trippie Redd-om. U novom hitu gost je američki reper, pevač i tekstopisac Bobby Raps, a traku je „pojačao“ i čuveni „Oh my God!“ sempl sa kultnog EP-ja Scary Monsters and Nice Spirites. Euforična i emotivna „Leave me Like This“ spaja UK bassline sa Skrillexovim originalnim zvukom, toliko prepoznatljivim da se na neviđeno pogađa da iza nje stoji Sonny Moore.

Povezana vest:  Koncert Ana & The Changes, 4. okt u DOB-u

Nezaustavljivi niz do sada objavljenih traka Skrillex će nastaviti singlom „Real Spring„, koji je juče najavio na društvenim mrežama. Na ovom izdanju pridružio mu se švedski reper, pevač i producent Bladee, a nova numera stiže već danas!

 Sve pesme biće objedinjene na dvostrukom albumu koji izlazi ove godine, a koji je Skrillex najavio već 1. januara, uz opis QFF/DGTC 2023. „QFF“ je za sada nepoznatog značenja, dok se „DGTC“ povezuje sa producentovim tvitom „Don’t Get Too Close“ iz 2022. godine, što bi moglo biti ime albuma.

Povezana vest:  Biberov majmun od sutra imovina države Nemačke

Poslednji album koji je Skrillex objavio, Recess iz 2014. godine, redefinisao je svetsku muzičku scenu, dostigao četvrto mesto na Billboard 200 top listi i maestralnom producentu doneo jednu od čak osam Grammy nagrada, što je rekord kada je u pitanju elektronska muzika, a kojim je nadmašio neke od vodećih svetskih muzičkih zvezda, među kojima su Ed Sheeran Maroon 5.

Povezana vest:  Sara Correia i Tamara Jokić - Spektakularan Fado & Flamenko koncert u Kolarčevoj zadužbini 19. maja

To epohalno izdanje i reforma dubstep žanra doveli su ga 2014. i na EXIT, a njegov nastup i famozni ostanak na festivalu još nekoliko dana, zbog čega je otkazao nekoliko datuma na svojoj tadašnoj turneji, velikim slovima su upisani u istoriju festivala.

Foto: Marilyn Hue