Manje od mesec dana deli nas do prvog i drugog polufinala ovogodišnje Pesme za Evroviziju na kojima će se 32 kompozicije domaćih autora takmičiti za titulu najbolje, koja će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije 2023 u Liverpulu.

Pažnju publike i medija najviše je privukla sedamnaestogodišnja Nađa Ordagić iz Sremske Mitrovice, koja se numerom “Moj prvi ožiljak na duši” poznate kompozitorke Kristine Kovač i Britanca Tima Gosdena takmiči u prvom polufinalu 1. marta pod rednim brojem 3.

Povezana vest:  Lejdi Gaga otkrila svoj parfem

Do saradnje između Nađe i tandema Kovač/Gosden došlo je nakon što se Nađa prijavila na Kristinin konkurs na Facebooku u kojem je pozvala mlade i neafirmisane izvođače koji bi želeli da učestvuju na Pesmi za Evroviziju da joj se jave. Nađa je poslala svoj demo snimak – izvedbu numere Olivije Rodrigo i odmah zadovoljila visoke kriterijume Kristine i Tima. Specijalno za nju i njen glas, u novembru prošle godine u Norviču napisali su pesmu “Moj prvi ožiljak na duši”:

Nadja ima 17 godina, ide u 3. razred Srednje muzičke škole i bavi se pevanjem i sviranjem otkako zna za sebe – retko se može videti bez svoje akustične gitare, a uz to svira i klavir.

Prva iskustva na sceni su joj dečiji festivali na kojima je kao devojčica često bivala nagrađivana, a nadalje je sa ekipom muzičkog centra “Vivak“ u svom rodnom gradu bila učesnik raznih mjuzikala i koncerata, što kao deo hora, što kao solista.

Povezana vest:  Bijonse sa obožavateljima podelila porodične fotografije

Nađa ima širok muzički ukus – glavni kriterijum joj je da muzika koju sluša bude kvalitetna, a da li je domaća ili strana, pop, rok, indie, etno, gospel ili duhovna, nije joj previše važno.

Prirodna i nasmejana, već je pobrala simpatije fanova i hrabro odgovorila na sve zahteve tima vrhunskih profesionalaca koji joj pomaže da se što bolje pripremi za ovo prestižno takmičenje.

Foto: Miodrag Miša Obradović