Pančevački sastav Buč Kesidi objavio je novi singl i spot za pesmu ’Skupi snagu’. U pitanju je drugi po redu singl sa novog, trećeg albuma na kojem bend trenutno radi. Spot za singl sniman je analogno na flimskoj traci, režiju spota potpisuje Vedrana Vukojević dok je direktor fotografije Luka Trajković.

Singl možete naći na svim streaming servisima: https://kontrarights.lnk.to/SkupiSnagu

‚Skupi snagu je malo brža pesma od prethodnog singla, možda malo agresivnijeg zvuka i više gitarski vođena. Opet, tematski i stilski se uklapa u novi album – nove pesme su u odnosu na prethodni album intimnije, govore o odnosima dve osobe bez gužve oko njih, o usponima i padovima tih odnosa, i osećanjima koja odatle proizilaze.‘– navode članovi benda.

Povezana vest:  JELEN DEMOFEST I MTV NASTAVLJAJU SARADNJU, MTV snima spot pobedničkom bendu festivala!

Bend pored novog singla trenutno promoviše i velike koncerte u regionu za koje vlada veliko interesovanje. Naime, Buč Kesidi su pola kapaciteta stadiona Šalata rasprodali u jednom danu, dok su za koncert na stadionu Tašmajdan u danu prodali skoro 2000 ulaznica, a fan pit zona je rasprodata.

‘Jako nas raduje dobra reakcija publike i sa istim nestrpljenjem očekujemo koncerte u Zagrebu, Novom Sadu i Beogradu. Potrudićemo se da priredimo nezaboravno veče i da publika ode sa koncerta zadovoljna. Uskoro spremamo još jedno iznenađenje, jednu mini turneju i koncert u Sarajevu, ali te detalje ćemo objaviti uskoro’.

Povezana vest:  Humanitarni koncert Dete od snova 20. februara u Kombank dvorani

Buč Kesidi uživo možete videti na sledećim koncertima:

20.05. Novi Sad – Spens – ulaznice na svim prodajnim mestima gigstix.com i tickets.rs

27.05 Zagreb – stadion Šalata – ulaznice na svim prodajnim mestima eventim.hr

03.06. Beograd – stadion Tašmajdan – ulaznice na https://efinity.rs i na eFinity prodajnim mestima u Štark Areni, TC Ušće i TC Rajićeva.

Buč Kesidi je bez sumnje najznačajnije regionalno muzičko ime u zadnjih nekoliko godina. Novi album dolazi nakon velikog uspeha albuma “Euforija” i istoimene turneje s kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogroman hajp u regionu i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu. Album je uvršten na liste najboljih izdanja te godine, doneo im je nominaciju za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni evropski album, a bend je snimio i prvi koncertni film “Buč Kesidi: Euforija uživo”.

Povezana vest:  Senidah spremna za spektakl na festivalu Belgrade Music Week

Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo, kako sami sebe Buč Kesidi nazivaju, novim singlovima i koncertima nas uvode u još jedno poglavlje svog rada.

Foto: Emilija Stanišić