Sve je spremno za centralnu muzičku manifestaciju ovogodišnjeg Beogradskog irskog festivala – zajednički nastup Braće Teofilović i irskog dueta The Quiet Men.

Ričard Bojl i Džon MekGlin nastupaju zajedno još od 1992.godine, kao deo čuvenog vokalnog ansambla Anuna. Sa 22 objavljena albuma, svetskim turnejama i saradnjom sa poznatim  muzičarima kao što su Sting, Hozier, Elvis Kostelo, Šinejd O’Konor i Beri Manilou, Džon i Ričard su zvezde u svom rangu u čijim nastupima su uživali Džordž Kluni, Penelopa Kruz, Pol Enka, Kolin Farel, Bono, Coldplay, Bil Gejts i Gvinet Paltrou.

Povezana vest:  Istorija na Jazu: Fatboy Slim raspametio Sea Dance, u Budvu stigao i duh Ibice!

Tokom karijere,The Quiet Men su postavili temelj svojom zajedničkom ljubavlju prema irskom narodnom, tradicionalnom i Sean Nós pevanju. Od kompleksnih pesama u puirt a baol (stilu usne muzike) do sjajne numere Pedija Kavana “On Raglan Road”, preko glasovnog pejzaža starih irskih zvukova kao što su “She Moved Through The Fair” ili “The Rocky Road To Dublin”, oni nastavljaju da izvode pesme koje oslikavaju njihov ponos i privrženost svom domu.

Povezana vest:  „UNCONDITIONAL LOVE” – novi spot benda ZAA

Džon i Ričard su uputili poseban pozdrav našoj publici:

https://www.youtube.com/watch?v=1C6_dSrr9bI

Teofilovići i The Quiet Men nastupaju u utorak 14.marta u 20h u Velikoj sali Doma Omladine. Ulaznice možete nabaviti na svim prodajnim mestima Ticket Visiona i online na www.tickets.rs

Foto: Džon MekGlin­