Legendarni muzičar Bora Đorđević održao je spektakularan koncert 22. marta 2023. u svom rodnom gradu, Čačku, povodom proglašenja Čačka za prvu Prestonicu kulture Srbije. Grupa Riblja čorba oduševila je nekoliko desetina hiljada ljudi na Gradskom trgu  nastupom koji je trajao preko dva sata. Čuveni Bora obratio se svojim sugrađanima sledećim rečima:
„Ja za sebe kažem da sam Čačanin, ali na privremenom radu, svi ćemo se mi jednom vratiti ovde pod Jelicu. Čačak treba da bude prestonica kulture jer ima Točka, Kralja Čačka, jer ima mene i mnoge druge ljude iz sveta muzike, ima sportsku kulturu Mišovića, Kičanovića, Obradovića, i još koliko njih, da nekoga ne zaboravim sada, imamo celu reprezentaciju, pa recite mi koji drugi grad ima tako nešto.“

Povezana vest:  "HOT CLUB OF BELGRADE" U ČETVRTAK U MIKSER HOUSEU

Uz ovacije i horsko pevanje publika je uživala u hitovima, među kojima su: Ja ratujem sam, Odlazak u grad, Lud 100%, Jedino moje, Nemoj da ideš mojom ulicom, Avionu slomiću ti krila, Nemoj srećo nemoj danas, Dva dinara druže, Rekla je, Ostaću slobodan, Kada padne noće, Kad sam bio mlad, Lutka sa naslovne strane. Amsterdam, Dobro jutro,…. U pesmi Pogledaj dom svoj, anđele gosti na bini bili su školski horovi iz Čačka koji su dodatno doprineli moćnom zvuku i pozitivnoj atmosferi. Saksofonista Goran Bojčevski pridružio se Ribljoj čorbi na nekolko pesama, a posebnu euforiju izazvalo je izvođenje čuvene pesme Zadnji voz za Čačak.

Bora Đorđević je pre koncerta imao prijem kod gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića, koji je pozdravio Boru zajedno sa košarkaškom legendom iz Čačka, Radmilom Mišovićem. Nakon toga Bora je imao susret sa medijima u Kulturnom centru Čačka u okviru najave programa „Čačanske rodne“ – Čačka nacionalne prestonice kulture Srbije 2023. godine.

Povezana vest:  The Marshmallow Notebooks, (The) Lesser Men i Benchwarmers 8. maja u KC Grad

Foto: Bus Plus Production/ATA Images