bajaga

Bajaga i Instruktori sviraju u Splitu, spremaju novi album

 

Grupa „Bajaga i instruktori“ sviraće 18. marta u Spaladium areni u Splitu, a vođa benda Momčilo Bajagić u međuvremenu snima pesme za novi album, koji bi trebalo da se pojavi do leta, saopštila je danas promoterska kuća „Long plej“.

Prema Bajagićevim rečima, koje prenosi „Long plej“, grupa je završila četiri pesme. „Obavljeno je malo manje od pola posla i fino nam ide. Verujem da ćemo sve završiti pre leta“, rekao je on. Koncert u Spaladijum areni, koja prima oko 10.000 ljudi, biće, kako se navodi, treći i najveći koncert „Bajage i instruktora“ u Splitu poslednjih godina. Grupa je tamo svirala u dvoranama manjeg kapaciteta kao što su Ljetni kino Bačvice i velika dvorana na Gripama.

Povezana vest:  ELLA DVORNIK O MODI, PUTOVANJIMA I LONDONU U EMISIJI IMPULS

Poslednji studijski album „Bajage i instruktora“ bio je „Šou počinje u ponoć“ iz 2005. godine, a tri godine kasnije, grupa je snimila pesme „Bežiš od mene ljubavi“ i „A ti se nećeš vratiti“ od kojih je potonja, sa Sašom Lošićem kao gostom, snimljena za TV seriju „Vratiće se rode“.

Prošle godine, „Bajaga i instruktori“ su objavili boks-set „Antologija“ sa remasterizovanim izdanjima svoja prva četiri bestseler albuma, „Pozitivna geografija“ (1984), „Sa druge strane jastuka“ (1985), „Jahači magle“ (1986) i „Prodavnica tajni“ (1988).

Povezana vest:  Počinje glasanje za MAC - više od 600 nominacija u 17 kategorija