Samo nedelju dana pre novog nastupa u Beogradu, članovi grupe Divanhana poručuju: „Skoro pet godina smo čekali na ponovni susret sa našom cijenjenom publikom u gradu gdje smo svojevremeno počeli našu karijeru, u Hilandarskoj ulici broj 2. Nadaleko je poznato da beogradska publika odlično poznaje, voli i pjeva sevdalinku. To je publika sa kojom, kao izvođač, imaš privilegiju u svaki dert preživjeti emociju koju sevdalinka svojom ljepotom pruža. Za ovaj koncert smo spremili specijalan program. Predstavićemo najnoviji album Zavrzlama, na koji smo toliko ponosni, ali nećemo izostaviti ni ostale pjesme snimljene tijekom naše karijere, a po kojima smo kao Divanhana široj publici prepoznatljivi. Nadamo se da će publika sevidsati s nama svih 120 minuta nastupa.“

Povezana vest:  Grupa od 19 paprati nazvana po Lejdi Gagi

Divanhana će tog petka, 12. maja, nastupati u proširenom sastavu, jer će na bini sa standardnom šestorkom biti i trubač Rok Nemanić. Rok je saradnju s bendom počeo baš na snimanju albuma Zavrzlama, a nastupa na onim koncertima koje bend smatra posebno važnim. Zajedno će odsvirati ĆilimPeno i druge hitove, kojima su osvojili evropsku publiku.

Povezana vest:  Zvanično poznate procedure za ulazak na festival, EXIT obezbedio besplatne brze testove za kupce ulaznica

Slavni sevdah sastav iz Sarajeva je album Zavrzlama objavio 2022. za ugledne izdavače – domaći Multimedia Music i nemački CPL-Music. Album je odlično prošao kod šire publike, medija i stručne javnosti, te pobrao izuzetne recenzije i osvojio visoke pozicije na top-listama međunarodnih panela, World Music Charts EuropeBalkan World Music Chart i Transglobal World Music Chart. Prestižni britanski magazin Songlines je Zavrzlamu uvrstio u 10 najboljih albuma u svetu!

Povezana vest:  Drugi koncert Van Gogha 12.decembra

Pre samo mesec dana bend je novinovan za nagradu Songlines Music Award u kategoriji Najbolja grupa, te je ovo odlična prilika da publika u MTS Dvorani pozdravi jedan od sastava koji uspešno širi muziku Balkana na koncertnim scenama širom Evrope.

Pored Beograda, publika će moći da vidi i čuje Divanhanu i u Zrenjaninu (Kulturni centar, 13. maj) i Velikoj Plani (Centar za kulturu Masuka, 14.maj).

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni MTS Dvorane i putem Tickets.rs:

https://tickets.rs/event/divanhana__5997

Foto Marko Pudić/Novi Sad – EPK