djordje_balasevic

Balašević može u pulsku arenu, Tompson ponovo odbijen

 

Grad Pula je odobrio nekolicini muzičkih izvođača, među kojima je i Đorđe Balašević, da letos održe koncerte u Pulskoj areni, a Marku Perkoviću – Tompsonu je ponovo odbio da izda dozvolu za nastup. Kako pišu hrvatski portali Balaševiću je jučerašnjom odlukom odobreno da 13. avgusta peva u pulskom afiteatru.

Povezana vest:  Grupa Džem ponovo izdaje album Sound Affects

Italijanski pevač Cukero (Zccčhero) će tamo nastupiti 18. juna – dan pre svog koncerta u Beogradskoj areni – a zvezdi disko muzike Gloriji Gejnor (Gloria Gaynor), poznatoj po megahitu „I Will Survive“ (1979), dodeljen je 6. avgust.

Među muzičarima i grupama kojima je dozvoljeno da nastupe u pulskoj areni su, takođe, folk-rok kantautor sa Havaja Džek Džonson (Jack Johnson), kao i Džiboni (Gibonni) i Toni Cetinski (Tony).

Povezana vest:  Još deset dana do kraja konkursa za volontere za Exit

Prema odluci Povereništva za letnje programe u pulskom amfiteatru, dozvole nisu dobili kontroverzni hrvatski roker Marko Petrović Tompson (Thompson), bosanskohercegovački narodnjak Halid Bešlić, zagrebački rokeri „Total rok vorld“ (Total Rock World), humanitarni koncert raznih izvođača „Volim Istru“ i koncert dalmatinskih klapa.

Povereništvo već nekoliko godina za redom odbija da dopusti Tompsonu da svira u Areni. Tompson, na čijim se koncertima mogu videti ustaška obeležja u publici, izgubio je krajem 2008. godine spor sa vlastima Pule.

Povezana vest:  Vitni Hjuston je ubila mešavina Valiuma, Xanaxa i alkohola

Sud nije prihvatio Tompsonove navode da grad Pula, uskraćujući mu dozvolu da svira u Areni, krši njegova ljudska prava.