001VM1sm

Vanesa Me u nedelju u Areni

 

Atraktivna violinistkinja Vanesa Me (Vanessa Mae), poznata po jedinstvenom spajanju klasike i tehno muzike, održaće koncert u Beogradskoj areni u nedelju, 26. Februara u pratnji orkestra „Metamorfoze“ koji predvodi violinista Sašom Mirković.

Kako je saopštila Beogradska arena, Mirkovićev ansambl nastao je 2005. godine, a sa svojim kombinovanjem različitih žanrova i formi nastupao je u najpoznatijim koncertnim dvoranama u svetu. Svirao je takođe sa Goranom Bregovićem u njegovim projektima „Orkestar za venčanja i sahrane“, „Memoari Kraljice Margo“ i „Alkohol“.

Povezana vest:  Ponovo u Beogradu - Tajči najavljuje povratničku turneju!

Ovo će biti prvi put da „Metamorfoze“ nastupaju sa Vanesom, koja je u Beograd dolazi sutra, dana pred koncert, sa pet ličnih asistenata „a dovodi i svog psa od koga se ne odvaja gde god krenula“, navodi se u saopštenju Arene.

Vanesa Me je imala samo 16 godina kada je objavila svoj prvi „pop“ album „Violin Player“, na kojem je ponudila neuobičajen miks klasičnog, pop, džez i tehno zvuka. Ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najmlađi instrumentalista koji je snimio violinske koncerta Betovena i Čajkovskog.

Povezana vest:  Detour objavljuje spot za prvi singl sa novog nadolazećeg albuma