Peti festival “Bečej noću” će biti održan 16. i 17. juna na Trgu oslobođenja, a svi koncerti muzičkih zvezda su besplatni.

“Bečej noću” je festival koji je za samo četiri godine uspeo da po izboru muzičara i izuzetnom produkcijom koncerata zauzme visoko mesto na festivalskom nebu Srbije, a tako će biti i ove godine.

U petak 16. juna program počinje u 20h nastupom hora muzičke škole “Petar Konjović” iz Bečeja, a potom u 21h na scenu stupa Konstrakta, jedna od naših najupečatljivijih predstavnica na evrovizijskim takmičenjima koja je osvojila region i Evropu. Konstrakta i njena muzika su muzički fenomen koji se skoro nije desio na srpskoj sceni, a sa publikom u Bečeju će podeliti genijalnost svojih pesama.

Povezana vest:  Čuveni bend ponovo na okupu: SPEKTAKL TAP 011 NA YOUBOXU

Koncert fenomenalnog Marka Louisa će početi u 23h, a doneće autentični Balkan soul zvuk. Njegovi koncerti su čuveni po sjajnoj atmosferi, a publika u Bečeju će prva imati priliku da uživo čuje i njegove nove pesme. “Drago mi je što ću nastupiti na ovom mladom festivalu za koji sam siguran da će imati veliku tradiciju i radujem se što ću binu deliti sa drugaricom Konstraktom. Volim da pevam pod vedrim nebom i jedva čekam da vidim prve reakcije na moj novi album, a publika u Bečeju će imati premijeru da čuje neke moje nove pesme. Pozivam sve da dođu da uživaju, ulaz je besplatan, a u svoje ime i mojih kolega mogu da obećam dobru atmosferu.” rekao je Marko Louis povodom nastupa.

Povezana vest:  Parni valjak održao drugi koncert u prepunoj Areni

Drugo veče festivala u subotu 17. juna publiku očekuje novi spektakl. Opština Bečej posebno neguje multikulturalnost svoje sredine, tako da će u 20h program biti otvoren nastupom grupe iz Mađarske, Pannonia Allstars Ska Orchestra. Od 21.30h na scenu stupaju gosti iz Splita, kralj ljubavnih pesama Neno Belan sa svojim bendom Fiumens. Neno Belan će u Bečej doneti miris i note mora, a koncert će biti presek Belanove karijere, sa najvećim hitovima iz doba Đavola, kao i kasnije samostalne karijere.

Povezana vest:  Vatra 2. septembra na Letnjoj sceni Bitefartcafea na Kalemegdanu

Festival Bečej noću će zatvoriti glavna zvezda Marija Šerifović, koja je jedina srpska evrovizijska pobednica i kraljica pop muzike. Koncert počinje u 23h, a Marija će publiku prošetati kroz svoje velike hitove, pa će pored neizostavne „Molitve“, publika uživati u hitovima slavne Kragujevčanke – „Bol do ludila“, „U nedelju“, „Ja volim svoj greh“, „Pametna i luda“, „Sama i nervozna“, „Svoja i tvoja“, „Deo prošlosti“, „Nije ljubav to”, pa sve do poslednjeg singla „Dobar vam dan“.