Trio_Kovac_Duska_Lucic_Vucinic

Sutra se bira srpski predstavnik na Evrosongu

Gledaoci RTS-a sutra će, u direktnom prenosu emisije „Pesma za Evropu“, izabrati predstavnika Srbije na 56. takmičenju za „Pesmu Evrovizije“, koje će biti održano u maju u Nemačkoj.

Na ovogodišnjem izboru nacionalnog predstavnika na Evrosongu, nadmetaće se grupa „Briz“ sa pesmom „Ring, ring, ring“ kompozitora Kornelija Kovača, mlada pevačica Danica Radojčić Nina, koja će izvesti pesmu „Čaroban“ Kristine Kovač i Aleksandra Kovač sa pesmom „Idemo dalje“, čiji je i autor.

Povezana vest:  Žurke na EXIT binama Urban Bug, Gaia Experiment Trance i Guarana AS FM!

Pobednika će izabrati publika SMS glasanjem, a sa jednog broja telefona moguće je poslati do 10 poruka.

U direktnom prenosu emisije iz studija RTS-a u Košutnjaku, sa početkom u 21 čas, gledaoci će moći da prate takmičenje na Prvom programu RTS-a, kao i na RTS Satelit, sajtu www.rts.rs i zvaničnom evrovizijskom sajtu.

U revijalnom programu nastupiće domaći muzičari i gosti iz Hrvatske i Makedonije, koji će izvoditi pesme porodice Kovač.

Povezana vest:  Premijera novog spota Jamiroquai u petak samo na MTV kanalu!

Gosti srpskog nacionalnog takmičenja biće Nina Badrić, Dado Topić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Karolina Gočeva, Boris Novković, Tanja Banjananin, Ana Stanić, grupe „Peti element“ i „Zemlja gruva“, kao i glumci Milan Kalinić, Nikola Bulatović, Mina Lazarević i Sergej Trifunović.

Biće prikazani i kratki dokumentarni filmovi o tome kako su nastajale takmičarske kompozicije, o saradnji kompozitora i izvođača i dosadašnjem učešću Srbije na „Pesmi Evrovizije“.

Povezana vest:  Singlom "Shot in the Dark" AC/DC najavili izlazak novog albuma "Power Up"

Takmičenje „Pesma Evrovizije 2011“ održaće se u Dizeldorfu od 10. do 14. maja, a srpski predstavnik nastupa u prvom polufinalu, 10. maja.