Valjevski letnji festival Tešnjarske večeri otvoren je u subotu 5. avgusta protkan interesantnim kulturnim, zabavnim i sportskim programom.

Tokom ove nedelje Valjevo je u znaku manifestacije Tešnjarske večeri, a fokus  je svakako na koncertu Zdravka Čolića. Ulaz na ovu manifestaciju je besplatan.  Koncert Zdravka Čolića je zakazan za petak 11. avgust sa početkom u 21h u nekadašnjoj kasarni Kadinjača (Park na Jadru). Za to mesto Zdravka vežu posebne emocije. Vojsku je započeo da služi 1978. godine u Valjevu, u kasarni Žikica Jovanović Španac, a kasnije je prekomandovan u Beograd, pa u Požarevac. I u vojnom roku se redovno hvatao za mikrofon i zabavljao ostale. Danas, 45 godina kasnije, Zdravko se vraća na isto mesto.

Povezana vest:  Džordž Majkl u septembru u Zagrebu

Na festivalu „Tešnjarske večeri“ i ove godine očekuje nas veoma bogat program.  Promocije, tribine, izložbe, predavanja, igre bez granica i Valjevska regata učiniće da Valjevo bude i ove godine epicentar kulture, umetnosti, turizma i privrede. A tradicionalno biće prisutan i program za najmlađe koji obuhvata predstave za decu, maskenbal i trku beba.

Zdravko Čolić je sinoć na stadionu u Travniku okupio preko 10.000 posetilaca i nakon Travnika sa spektakularnom ekipom muzičara dolazi pravo u Valjevo. Koncert je zakazan za 21h.

Povezana vest:  Hurricane devojke snimile naslovnu numeru za seriju “Jugoslovenka”

Video u kome Zdravko poziva na koncert možete videti na linku:

Foto: Milan Maričić/ATA Images