Regionalna muzička diva Josipa Lisac održaće, u organizaciji promoterske kuće Long Play, beogradski koncert 7. marta 2024. u MTS dvorani, u sklopu obeležavanja velikog jubileja – 50 godina od objavljivanja kultnog albuma “Dnevnik jedne ljubavi”.

Proslavljena umetnica se, posle niza uspešnih koncerata na altuelnoj turneji, konačno vraća beogradskoj publici koja ju je uvek euforično dočekivala u rasprodatim dvoranama.

Povezana vest:  Kiss na turneji povodom 35 godina od albuma Live

Josipin debi album “Dnevnik jedne ljubavi” (Jugoton, 1973) je ne samo najznačajnije ostvarenje u njenoj karijeri, već je među najcenjenijim izdanjima u istoriji popularne muzike na ovim prostorima. Na ovom konceptualnom albumu, čiji su autori Josipin profesionalni i životni saoputnik, prerano preminuli Karlo Metikoš, i Ivica Krajač, nalaze se biseri koji su odoleli zubu vremena, kao što su “Srela sam se s njim”, “Sreća”, “Ležaj od suza” i, pre svih, remek-delo “O jednoj mladosti”. Pesme koje su nezaobilazne na svakom Josipinom koncertu, a sada će biti dopunjene još nekim, ređe izvođenim numerama sa tog izdanja.

Povezana vest:  Nick Jonas predstavio album „Spaceman“ i iznenadio Deluxe izdanjem

“U samom procesu stvaranja nisam osećala da se radi o nečemu posebnom. Nisam mogla da znam šta će da se dogodi sa njim u budućnosti. On živi jer stalno dolaze mladi koji ga otkrivaju. Uvek vidim na koncertima mladiće i devojke kako pevaju”, priča Josipa, sećajući se perioda nastanka albuma.

Album “Dnevnik jedne ljubavi” nedavno je remasterizovan u čuvenom studiju Abbey Road u Londonu i reizdat na vinilu.

Povezana vest:  BET nagrade Farelu, Alsini i Lupiti Niong'o