,,Najponosniji smo na ovo što se sad desilo! Hvala vam svima! Ovo je stvarno prelepo!“, uzbuđen je bio Vuk Stevanović, član grupe Ljubičice, po dobijanju Nagrade Milan Mladenović 2023.

Ljubičice su sa pesmom ,,Dok čekamo pad“ postali nosioci Nagrade Milan Mladenović 2023 koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pesmu u regionu. Odluku da Ljubičice ponesu ovo priznanje doneo je regionalni stručni žiri koji ove godine čine Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija).

Povezana vest:  Gibonni trijumfovao u Sava centru, sledi Subotica

Ovo je ujedno prvi put da se Nagrada dodeljuje van Beograda – u Makarskoj, u Hrvatskoj. Osim što je Makarska rodni grad Milanove majke Danice, i što mu je dugo bila letnji dom, Milanu Mladenoviću je bila i inspiracija za mnoge pesme, posebno za ,,Modro i zeleno“, čiji naslov savršeno opisuje ambijent novog dvodnevnog muzičkog festivala koji se održava 21. i 22. septembra, a u okviru kojeg je upriličena i svečanost povodom dodele Nagrade Milan Mladenović 2023. Festival ,,Modro i zeleno“ rezultat je saradnje Zadužbine, Grada Makarska, Turističke zajednice Makarska i Malakološkog muzeja.

Povezana vest:  EUROSONG 2015, Bez glasova žirija Crne Gore i Makedonije

Nagrada Milan Mladenović ima tendenciju da skreće pažnju na što više talenata, pa je iz godine u godinu dopunjavala nagradni fond. Laureata Nagrade Milan Mladenović 2023 sleduje novčana nagrada u iznosu od 3.000 evra, statueta, kao i nastup na sledećem Exit Festivalu. Zahvaljujući Rock Radiju i Mitros Musicu prvi put je dodeljena i nagrada za najinspirativniji vokal Leni Stamenković, koja je bila superfinalistkinja sa pesmom ,,Mali milion“.

Sada već tradicionalno Firchie Drums doboš je dodeljen jednom od finalista Nagrade Milan Mladenović 2023, odnosno bubnjaru koji ima ,,ono nešto“ prema sudu Ivana Fecea Firčija, nekadašnjeg bubnjra EKVa. Ove godine doboš je u rukama grupe The Splitter, odnosno njihovog bubnjara Antonija Komića.

Povezana vest:  Kejti Peri žena godine po Bilbordu

Nagrada Milan Mladenović, koja je dodeljena u Makarskoj predstavlja više od pukog priznanja. Ona je simbol inovacije, hrabrosti i umetničkog izraza. Ona odaje počast onima koji se usude da kroče sopstvenim putem, odolevajući pritiscima konformizma. Kroz Nagradu i Milanov duh nastavlja da živi, inspirišući nove generacije da budu odvažne, autentične i strastvene u svojoj umetnosti.

Foto: Zadužbina Milana Mlladenovića