Srce kuca tu je

Promocija monografije o rok bendu „Partibrejkers“ sutra u Domu omladine

Drugo, prošireno izdanje monografije „Srce kuca tu je“ o beogradskom rok bendu „Partibrejkers“, koje je objavila izdavačka kuća „Lom“, biće predstavljeno u ponedeljak u Domu omladine Beograd, najavljeno je iz te ustanove.

Posle knjige „Dečak iz vode“ o lideru grupe EKV Milanu Mladenoviću (1958-1994), „Lom“ je objavio i monografiju o „Partibrejkersima“ na 166 strana sa ilustracijama, koju je uredio Flavio Rigonat.

Knjiga je prvi put predstavljena na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, a u drugom izdanju nalaze se nove, do sada neobjavljene, fotografije.

Povezana vest:  Muva dobila ime po Bijonse!

Odgovorni urednik programa Doma omladine Dragan Ambrozić je u recenziji napisao da bi  teško bilo naći nekog na muzičkoj sceni ko je na svom početku tako mnogo obećavao, a onda još više postigao.

Prvi album „Paribrejkersa“ i danas je jedan od najsnažnijih rok istupa u istoriji ove muzike kod nas, smatra Ambrozić.

-Kao jedna od najuticajnijih jugoslovenskih ploča, svojim bazičnim rokenrol zvukom, kombinovanim sa ovdašnjim uličnim slengom, direktno je odgovorna za pojavu gomile autentičnih rok bendova širom zemlje, od sredine osamdesetih pa sve do danas“, istakao je on.

Povezana vest:  Najbolji rok dokumentarac i tri kultna benda Atheist Rap, Goblini i Six Pack obeležiće petu nedelju na APA Beer Gardenu

Ambrozić je dodao da ne zna šta može više biti „simbol otpadničkog rok stava, izgleda i zapitanosti“ od Canetovog nezaboravnog glasa i Antonove „režeće“ gitare.     „Kao ‘Roling Stouns’ i ‘Led Cepelin’, i ‘Partibrejkersi’ su stvorili svoju mitološku sliku, koja stiže pre njihove muzike, čineći ih poznatim i tamo gde se rokenrol ne sluša. Dali su nam naš arhetip kako rokenrol jedino može da izgleda i zvuči – ocenio je Ambrozić.

Povezana vest:  BEHIND THE MUSIC – JENNIFER HUDSON

Promocija, na kojoj će govoriti Zoran Kostić Cane i Nebojša Antonijević Anton, biće dopunjena atraktivnim vizuelnim materijalom, a posetioci će biti u mogućnosti da kupe knjigu po promotivnoj ceni.