vlada-divljan

Bivši gitarista Filma gostuje Divljanu

Vlada Divljan i Nevladina organizacija na svom osmomartovskom koncertu u velikoj dvorani Doma omladine Beograda imaće specijalne goste i iz Postira na Braču – bend Ljetno kino koji predvodi nekadašnji gitarista Filma, Le Cinema i Vještica Maks Vilson (Max Wilson), odnosno Mladen Juričić.

„Ljetno kino je nov Maksov bend, neka vrsta vrlo inventivnog kaver benda i potpuno se razlikuje od svega što je Maks do sada radio. Maks je jedan od prvih muzičara iz Zagreba koje sam upoznao, a to je bilo krajem 1980. godine na Subotičkom festivalu. Nekako smo se odmah zbližili. To je prijateljstvo koje traje decenijama“, kaže Divljan.

Povezana vest:  Koncert Beogradskog diksilend orkestra

Treći Divljanov osmomartovski koncert, koji se poklapa sa stogodišnjicom proslave Dana žena, biće u DOB-u uveličan gostovanjem članova Ljetnog kina Maksa i Vlade Matulića koji će se pridružiti NVO pevanjem, a u nekim pesmama i sviranjem ukulelea (Maks) i klarineta (Matulić).

Uz to, nakon završetka koncerta Divljana i NVO u velikoj dvorani, posetioci se mogu preseliti u Džez salu DOB-a gde će ih do kasno u noć na svojevrsnom „after partiju“ zabavljati svirkom kompletno Ljetnje kino, dakle Maks, Matulić i Filip Petković! Beograđane umesto jednog očekuju dva koncerta!

Povezana vest:  Sutra počinje 12. Trenchtown festival

Zagrepčanin Vilson odnosno Juričić je bio član rane Azre, svirao je na albumima Filma, od „Novo, novo, novo…“ (1981), „Film u Kulušiću Live“ (1981), „Zona sumraka“ (1982), „Sva čuda svijeta“ (1983) zaključno sa „Signalima u noći“ (1985), sa Le Cinema je izdao „Rockin at the Party – Live!“ (1989), a sa Vješticama kultni „Totalno drukčiji od drugih“ (1989) i potom „Bez tišine“ (1991). Poslednjih godina je bio u sastavu Šo!Mazgoon.

Povezana vest:  Ko je sve, pored Adel, rekao pesmom "Hello"

Kako je ranije najavljeno, gosti na Divljanovom koncertu biće i članovi beogradskog sastava Svi na pod.

Na blagajni DOB, kao i preko mreža Kardservisa i Eventima, može naći pojedinačnu ulaznica za 1.200 dinara, odnosno romantičnu „Karta za dvoje“ za samo 2.000 dinara.