Guča, srce trubačke tradicije, sprema se za još jednu godinu muzičkog slavlja! Opština Lučani, Kulturni centar Guča, Turistička organizacija Dragačevo, i Skymusic, s ponosom najavljuju Guča festival od 01. do 04. avgusta, u okviru koga će se realizovati i 63. Dragačevski sabor trubača.

Odluka o terminu održavanja Sabora trubača doneta je u Guči na sednici Upravnog odbora Kulturnog centra opštine Lučani.

Festival će početi predsaborskim danom 01. avgusta, da bi potom, od 02. do 04. avgusta, po 63. put Guča, u okviru Sabora, ugostila najbolje trubačke orkestre i stotine hiljada turista iz celog sveta. Tokom četiri dana na početku avgusta ova varošica ponovo će biti epicentar trube, ritma i radosti, spajajući ljude iz svih krajeva sveta u jedinstvenoj proslavi muzičke tradicije.

Povezana vest:  Sjajna atmosfera na Beck'sperienceu, svetski poznati DJ dvojac, Umek i Beltek oduševio Novosađane!

Direktor Kulturnog Centra Guča, Zoran D. Pantelić, istakao je: „Guča je sinonim za živopisnu atmosferu, virtuoznost trubačkih orkestara, i dobrodošlicu koja se pamti. Želimo da stvorimo nezaboravno iskustvo za sve posetioce, pa ćemo se potruditi da Dragačevski sabor trubača i sledeće godine ostane zapisan kao najveća fešta koja slavi trubu i domaće stvaralaštvo.“

Povezana vest:  Fitnes sutra nastupa u KC Grad

Iz Skymusic-a, jednog od organizatora Guča festivala, saopšteno je da će kompanija ostati posvećena očuvanju i promociji trubaštva, ali i misiji da Festival sa produkcijske strane bude na najvišem nivou. „Guča nije samo festival, ona predstavlja srž srpske kulturne baštine. Ponosni smo što smo deo ove jedinstvene manifestacije, koja slavi tradiciju i promoviše najbolje orkestre i trubače koje Srbija ima. Poput prethodne dve, Skymusic će i naredne godine obezbediti najbolju produkciju, uz vrhunske izvođače“ – rečeno je iz kompanije.

Povezana vest:  FRAJLE NASTUPAJU U UŠĆE ČAROBNOM GRADU

Podsetimo, ove godine Guča festival trajao je 5 dana, od 09. do 13. avgusta, a više od pola miliona gostiju iz zemlje i inostranstva svedočilo je najvećem trubačkom festivalu na svetu.