MARCELO

Ovog petka Marčelo „preuzima“ MTV

MTV TakeOver će ovog petka, 4. marta u 20:30 ugostiti jedno od najvećih imena domaće rep scene, svestranog hip-hop umetnika Marčela!

Marko Šelić, poznatiji kao Marčelo je srpski rep muzičar, pisac i kolumnista. Prve ozbiljnije rep korake ostvaruje 1999. godine sa demo grupom „Rhyme Animal“, sa kojom je uspešno nastupao po gradovima u Srbiji. Međutim, zbog želje da započne solo karijeru, 2001. napušta grupu. Debi album pod nazivom „De Facto“ Marčelo izdaje pod pokroviteljstvom Bassivity Music-a u novembru 2003. godine. Album su odlikovali društvena kritika, a na drugoj strani lične teme, ispričane na veoma iskren i uverljiv način. „De Facto“ je bio najprodavaniji album te 2003. godine. Početkom 2005. godine, Marčelo potpisuje ugovor sa „Multimedia Records“, a u decembru iste godine izlazi novi album „Puzzle Shock!“ sa singlovima „Šarada“,“Otkucaji“, „Pozerište“, „Novi Vavilon“ i „Senke“. Treći studijski album simboličnog naziva „Treća strana medalje“ (Multimedia Records) izašao je sredinom decembra 2008. godine, a nakon dvogodišnje pauze u stvaranju – ove godine se pojavilo i četvrto studijsko izdanje koje nosi ime „Deca & Sunce“, ovog puta potpisano sa Marčelo & Filteri. Sa poslednjeg albuma izdvaja se singl „Teška Artiljerija“ i spot za istoimenu numeru koji je premijerno emitovan na regionalnom MTV kanalu.

Povezana vest:  Bili Džo Amstrog iz "Grin deja" na rehabilitaciji

Saradnja sa MTV-jem rezultirala je i u formi MTV TakeOver, pa je tako Marčelo samo za gledaoce ovog TV kanala odabrao pet numera koje su na neki način uticale na razvoje njegove muzičke karijere.