Antologijsko izdanje Crvene jabuke – “Da nije ljubav”

 

Crvena Jabuka - CoverPre 25. godina u Sarajevu je osnovana grupa „Crvena Jabuka“ kao deo „novog talasa” koji je vladao početkom 80-tih godina. „Crvena Jabuka“ je do danas objavila dvanaest studijskih albuma, tri koncertna izdanja i četiri kompilacije.

Četvorostruko, bogato opremljeno antologijsko izdanje (dizajn je radio Davor Papić) pod nazivom „Da nije ljubavi“ je dvadeseti nosač zvuka pod imenom Crvene jabuke. Ova Antologija uskoro će se naći u prodaji u Jugotonovog radnji.

Povezana vest:  Ulaznice za koncert Krisa Botija od danas u prodaji

Sam naziv izdanja govori o onome što je grupu podsticalo u radu i postojanosti, jer zaista, da nije ljubavi ne bi bilo ni „Crvene jabuke“ ni predivnih pesama koje već generacijama greju srca mnogobrojne publike.

Na ovom izdanju nalazi se 77 pesama. Nije bilo lako odabrati samo 77 pesama kada su svi albumi „Crvene jabuke“ ispunjeni hitovima i pesmama koje su od nastanka pa sve do danas uvek rado slušane. Među ovih 77 pesama je 9 novih, od kojih se neke pesme još nisu čule u izvođenju „Crvene jabuke“, a neke koje su dobro poznate, ali u novom aranžmanu.

Povezana vest:  Za svega dva sata planulo 5000 ulaznica za EXIT!

Tu je „Balada“, poznata pesma grupe „Indexi“ koja će u ovom izvođenju sigurno postati hit kao što je to bio slučaj s pesmom „Bacila je sve niz rijeku“, „Dirlija“ u kojoj gostuje Shorty i koji je prepevao u svom stilu, „Lagano umirem (u tvome sećanju)“ pesma zagrebačkog ITD Benda osvežena čvršćim zvukom, „Dok Miljacka protiče“ pesma iz filma „Duhovi Sarajeva“.

Povezana vest:  Justin Bieber ima 100 novih pesama!

Krajem prošle godine, grupa je u sklopu obeležavanja 25 godina rada, održala dva nezaboravna koncerta u sarajevskoj dvorani „Zetra, i u ljubljanskoj dvorani „Križanke“.

Tokom ove godine „Crvena Jabuka“ prirediće svojoj publici još niz nezaboravnih rođendanskih koncerata u Zagrebu, Puli, Osjeku,…