Bombay Bicycle Club piše pesme za subotu uveče i pesme za nedelju ujutru još od tinejdžerskih dana. To što sada imaju jedva trideset godina, a i dalje su jedan od najinventivnijih, najupornijih i, verovatno, najuticajnijih britanskih gitarskih bendova prethodne generacije govori mnogo o njihovoj sposobnosti reinvencije. Ali to takođe govori odličnom sluhu benda za melodiju i majstorstvu u njenoj primeni.

Godine 2009., mladi sastav Bombay Bicycle Club izdao je svoj debi album pod nazivom I Had The Blues But I Shook Them Loose. To je ploča u koju se zaklinju najraniji pratioci benda, album je postao tematska muzika za vrlo specifične trenutke u njihovom životu, koje prate živopisne uspomene. Ova sirova ploča koja kulja od tinejdžerskog besa i osećaja mladalačke napuštenosti iskreno je obraćanje mladog benda širokoj publici vršnjaka.

Povezana vest:  1500 volontera za Exit 2012!

Nakon još dva albuma, 2014. godine, bend je izdao So Long, See You Tomorrow. Nedelje kada je objavljen, album je debitovao na mestu broj 1 na top listi albuma u UK. Prava ploča najvećih hitova, sa pesmama kao što su Carry Me, Luna, Feel, sve sa teksturom i leftfild ritmovima koji sugerišu da je bend na svom apsolutnom vrhuncu i u zenitu inovativnosti. Teško je poverovati da su još uvek bili mlad bend po svim standardima, a sposoban da zvuči tako uspešno, nepredvidivo i kreativno na albumu koji je zablistao kao dostojna nominacija za Mercury Music Prize 2014. Bend je završio turneju sa ovim albumom na rasprodatom londonskom Erls Kortu – ovo je bio poslednji koncerta koji je održan u ovoj areni pre nego što je srušena. To što je bend Bombay Bicycle Club „zapalio“ arenu je bio svojevrsni uvod pred njeno konačno rušenje.

Povezana vest:  Nagrađivana britanska senzacija Tom Walker objavio debi album

Prošlog oktobra bend je objavio svoj šesti LP My Big Dai — moćno, obimno delo, prepuno radosti koju je nemoguće obuzdati. Album je otkrio da su vrata studija benda bila otvorena za saradnju sa muzičarima poput Džeja Soma, Nilufer Janja i Holi Humberston i Damon Albarn, koji su svi gostovali na albumu. Bombay Bicycle Club će 25. juna izvoditi pesme sa albuma na bini Doma Omladine, a to je šou koji nećete želeti da propustite!

Povezana vest:  Novi album Menik Strit Pričersa od 20. septembra u prodaji

25. juna 2024. godine
Dom Omladine, Makedonska 22

Karte u prodaji na honeycomb-live.com i efinity.rs