Prvi put ćemo izaći na čuvenu scenu Doma Omladine Beograda i prvi put to nećemo učiniti sami. Ovaj koncert će se od ranijih razlikovati po tome što će još dva instrumenta krasiti jedan deo našeg repertoara – perkusije, koje svira Andreja Krstić, kao i bas gitara koju će svirati Miloš Bosnić. Ova dva momka su bili naši saborci kroz razne priče u prošlosti, a sada je došao trenutak da ih okupimo uz Kalem. Jedva čekamo da publici predstavimo neke nove aranžmane dobro poznatih pesama.“ kazao je gitarista grupe Kalem, Dušan Popović Lipovac.

Povezana vest:  TAKO TO RADI ŠARMER: Eros Ramazzotti objavio singl posvećen njegovoj ženi Mariki

Stefan Ilić (vokal/violina) ističe da je lepo uz sebe imati i goste kada nastupaju na velikim scenama.

„Veliko je zadovoljstvo što će nam gosti na beogradskom koncertu biti dva izvanredna, multitalentovana muzičara. Iz Hrvatske nam dolazi Pavao Anić, sjajni mladi pevač i harmonikaš. Svojom interpretacijom sevdaha i narodne muzike uopšte Pavao dodiruje srce slušaoca i budi najtananije emocije.
Sa druge strane, Dušan Stojadinović poznatiji kao Dule Resavac je izvođač koji donosi svež autorski zvuk oslonjen na narodno stvaralaštvo. Dule je multiinstrumentalista i pevač širokog opusa žanrova. Inače je i kolekcionar retkih muzičkih instrumenata pa se nadamo da će i na naš koncert poneti neki koji još do sada nismo videli.“
 kazao je on.

Povezana vest:  Koncert Marije Đukić na Kolarcu - 2010 – godina Šopena (1810-1849)

Ovaj dvojac će imati i sjajne goste na kragujevačkom koncertu. Na sceni će im se pridružiti vokalni solista Katarina Bogdanović i pijanista i akordionista Ivica Đokić. 

Karte za oba koncerta su rasprodate za svega nekoliko dana. Možete ih pratiti na njihovim društvenim mrežama gde ćete prvo pronaći informacije o njihovim narednim nastupima.

Sastav Kalem izvodi tradicionalnu muziku balkanskih prostora odevenu u novo ruho, kako bi savremenom slušaocu približila bogato kulturno nasleđe našeg podneblja.U sastavu ovog jedinstvenog ansambla su akademski muzičari – pevač, violinista i kompozitor Stefan Ilić i gitarista i kompozitor Dušan Popović Lipovac. Stil Kalema je zapravo fuzija njihovih individualnih pristupa muzici – Dušan ga obogaćuje prizvukom mediterana i klasične muzike, a Stefan, svojim izvornim stilom pevanja i sviranja,  narodnim duhom naše baštine.

Povezana vest:  300.000 ljudi u borbi protiv nasilja nad ženama!

Foto: Jana Mitrović