U četvrtak, 21. marta, na otvaranju osmog izdanja Kontakt konferencije, showcase-a i festivala, Dorćol Platz će ugostiti osnivača Massive Attacka i rodonačelnika trip-hop žanra – Daddy G-ja. Kroz svoj ekskluzivni DJ set, Daddy G će demonstrirati svoju umetnost i pokazati zbog čega se smatra jednim od ključnih reformatora u savremenoj muzici.

Grant Marshall, kako je pravo ime Daddy G-ja, postao je simbol bristolske muzičke scene još početkom ’80-tih kao deo The Wild Bunch sound systema u kojem se i susreo sa još dva kasnija člana Massive Attacka. U istoj ekipi su bili i Robert del Naja i Andrew Vowles. Prava popkulturna istorija, koja je planetarni muzički svet okrenula naglavačke, desila se po razilasku The Wild Buncha, a kada je ova trojka (Del Naja, Vowles i Marshall) formirala Massive Attack.

Povezana vest:  Muzički program Summer3p festivala

Zahvaljujući kolaboraciji British Councila i Kontakta, ekskluzivni deo revijalnog muzičkog programa ove muzičke konferencije uveličaće upravo Daddy G svojim prisustvom i setom koji će pamtiti i Beograd i region.

Ulaznice po ceni od 1.500 dinara dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na tickets.rs.

Ilustracija: Dejan Marić, dizajn: Vuk Popadić