YouthFest biće održan i ovog leta, posle Beograda festival posvećen mladima seli se u Niš. Uz mnoštvo propratnih događaja, na Niškoj tvrđavi biće održan spektakularan koncert gde će nastupati velike muzičke zvezde! I ove godine, mladi talenti biće u mogućnosti da sa njima dele binu. Prijave za YouthStars su otvorene za sve mlade koji imaju između 15 i 30 godina, a znaju da pevaju.
 
YouthStars je projekat za mlade talente u okviru YouthFesta, festivala posvećenog mladima koji će ove godine biti održan u Nišu 8. juna. Oni koju budu prošli audicije za YouthStars  dva meseca radiće sa profesionalnim  timom YouthFesta koji čine koreografi, muzički producenti, profesori pevanja, kostimografi i drugi, a 8. juna nastupiće na velikoj sceni Youth Festa u Nišu sa zvezdama regiona.
 
,,Ovo je druga godina za redom kako realizujemo projekat YouthStars koji podržava mlade talente. Youth Fest, društveno odgovorni festival, okrenut je mladima na jedinstven način, mi ih podržavamo i pružimo im šansu da pokažu svoj talenat na festivalskoj sceni. Smatramo da je ulaganje u mlade ulaganje u budućnost, te nam je zadovoljstvo da im pružimo nešto inovativno i kvalitetno. Ove godine YouthStars će biti malo zahtevniji i kompleksiji projekat, pored dvomesečnih priprema  radićemo i mini televizijski serijal koji će u stopu pratiti naše mlade zvezde i koji će pokazati kako izgledaju pripreme za tako veliki nastup.“ – izjavila je Nikolina Dodić, direktorka Niš YouthFest-a.
 
Audicije će biti održane:
U Beogradu 30. marta  od 12h u Dečijem kulturnom centru Beograda (Takovska 8) i u Nišu 31. marta od 12h na fakultetu umetnosti (Knjaževačka 2a)
 
Svi zainteresovani mladi talenti od 15 do 30 godina koji znaju da pevaju mogu da se prijave na audicije na Instagram stranici @balkanyouthfest
 
YouthFest će ove godine biti održan na Niškoj tvrđavi u organizaciji Udruženja Srbija je ZED – ZWORLD i Grada Niša, uz podršku velikog broja državnih institucija i kompanija. Niš će biti 8. juna u znaku mladih, a pored zona podeljenih na više oblasti( edukacija, kultura, obrazovanje, zdravstvo, sport, bezbednost…) u večernjim časovima biće organizovan koncert na kom će nastupiti neke od najvećih regionalnih zvezda.
Povezana vest:  Podgora u iščekivanju Cappucinna i Danijele Martinović