RBMA_0001

Red Bull Music Academy Workshop ispunio Beogradsku filharmoniju

U četvrtak uveče u Dvorani beogradske filharmonije održan je Red Bull Music Academy Workshop. U fantastičnom ambijentu pred oko 250 polaznika, predavanje na temu „muzička produkcija“ održali su Mister X-ovi Igor Puljić – Pookie, Ognjan Milošević i Milan Stanković – Sevdah Baby. Kao gosti predavači nastupila su renomirana imena srpske muzičke scene Voja Aralica, Boris Krstajić i Kornelije Kovač.

RBMA_0022Dvorana beogradske filharmonije ugostila je u četvrtak uveče Red Bull Music Academy Workshop. Predavanju na temu „muzička produkcija“ prisustvovali su mladi DJ-evi i producenti iz svih krajeva Srbije. U dvorani ispunjenoj do poslednjeg mesta Igor Puljić – Pookie, Ognjan Milošević i Milan Stanković poznatiji kao Sevdah Baby, polaznici Red Bull Muzičke Akademije iz Srbije, izneli su svoja iskustva o tome kako su uspeli da se kvalifikuju za svetsko finale jedne od najvećih muzičkih akademija u svetu, ali i kako im je pohađanje akademije doprinelo u karijeri.

Povezana vest:  Justin Bieber potvrdio, album izlazi tokom 2015!

Prisutnima u sali, uživo iz svog studija u Londonu, putem video linka obratio se i Maks Rajh, jedan od dvojice članova grupe Shapeshifters, koji je predstavio studio i uređaje sa kojima rade i započeo temu „muzička produkcija“.

Vrhunac predavanja i fantastičnu interakciju sa publikom uspeli su da ostvare gosti predavači Voja Aralica, Boris Krstajić i Kornelije Kovač. U pozitivnoj atmosferi mogli su se čuti fantastični govori i iskustva koja su u svojim karijerama imali gosti predavači, a publika je u par navrata aplauzima i ovacijama prekidala predavanje. Poruka oko koje su se svi predavači složili glasila je: Verujte u sebe i budite svoji, budite prepoznatljivi i nemojte kopirati druge, jedino ćete tako uspeti u svetu muzike!

Povezana vest:  ERIC i novi singl „I Found You“ u sklopu deluxe verzije albuma

Nakon ovako uspešnog predavanja, na mladim muzičarima i producentima iz Srbije ostaje da se do 4. aprila potrude i pošalju svoje aplikacije za Red Bull Music Academy. Aplikacije mogu pronaći na sajtu www.redbullmusicacademy.com. Ove godine 60 najboljih muzičara biće pozvano na svetsko finale koje će se održati u Tokiju tokom oktobra i novembra, a polaznici će imati priliku da rade sa najpoznatijim svetskim muzičarima i producentima.

Povezana vest:  DEPECHE MODE PROMENILI IZDAVAČA I U MARTU 2013. IZDAJU NOVI ALBUM ZA COLUMBIA RECORDS/MENART!