combichrist

Kombikrajst protutnjao Beogradom

Muzička grupa „Kombikrajst“ (Combićrist) nastupila je u petak uveče treći put u Beogradu, a posetioce u Domu omladine skoro dva sata navodila je na ples na koncertu kojim je publici u Srbiji predstavila novi album „Mejking monsters“ (Making Monsters).

Oko 400 gledalaca iz Srbije i okolnih zemalja imalo je priliku da vidi energični nastup grupe koji žanr svoje muzike naziva „tehno-badi“ (Tećno-Body). Publiku su uglavnom činili mlađi posetioci obučeni u „gotik“ stilu oblačenja, sa brojnim ukrasima ili kostimima.

Povezana vest:  Majli Sajrus: Moji fanovi su neverovatni

Pevača i glavnog kompozitora Endija Laplegu (Andy LaPlegua) pratili su dva seta bubnjeva i klavijatura, a prepoznatljive agresivne pesme sa himničnim refrenima izazvale su u nekoliko navrata pravi delirijum u publici.

Goli do pojasa, premazani scenskom bojom na bini preplavljenoj veštačkim dimom, „Kombikrajst“ su izvodili uglavnom pesme sa novog albuma, a publika iz prvih redova često je horski pevala pesme sa grupom.

Povezana vest:  CARLY RAE JEPSEN PREDSTAVLJA „NAJBOLJE OD DEVOJAKA“

Bend stvoren u Norveškoj, a sada iz SAD, pokazao je da još energičnije zvuči uživo, iako su njegove pesme elektronske, sa mnogo distorzije glasa i drugih zvučnih efekata.

Laplega je rekao da mu je izuzetno drago što ponovo nastupa u Beogradu, a grupa je nastup u Domu omladine, posle drugog bisa, završila demoliranjem scene.

Jedan od bubnjara je sa svog seta izvadio timpan i dao publici da ga drži dok je davao ritam jednom od starijih hitova sastava.

Povezana vest:  EUROSONG 2010, Stanković večeras u prvom polufinalu Pesme Evrovizije

Drugi bubnjar je takođe rastavio svoj set, a pevač je bacio mikrofon i sa publikom uzvikivao refren.

„Kombikrajst“ je prošle godine u Beogradu bio predgrupa „Ramštajnu“ (Rammstein) u Areni, a 2009. je održao samostalni koncert.

Kao predgrupa „Kombikrajstu“ sinoć je nastupio sastav „Mortis“ (Mortiis).