Najveća rok grupa na našim prostorima Bijelo dugme nastupiće 5. jula na Banja Luka Festu u okviru slavljeničke turneje! Sjaju jednog od najljepših festivala u regionu doprineće muzički velikani na čelu sa Goranom Bregovićem, koji povodom pedeset godina karijere nastupaju u samo nekoliko gradova, a Banja Luka je jedan od njih zahvaljući Banja Luka Festu!

“Ružica si bila”, “Pristao sam biću sve što hoće”, “Ako ima boga”, “Za Esmu”, samo su neke od pesame koje “Dugmići” u okviru slavljeničke turneje izvode u rok sastavu! Pesme Bijelog Dugmeta na Banja Luka Festu zvučaće baš onako kako ih pamtimo, kao velike rok himne svirane uz glasne gitare i bubanj, čiji ritmovi pokreću mase već decenijama.

Povezana vest:  Bijonse smršala 27 kilograma nakon porođaja

„Ne slavim rođendane, ali 50 godina Bijelog dugmeta mi se nekako slavi. Ima nešto što mi se sviđa u tome. Da nakon 50 godina još uvijek je meni lijepo da to sviram, a i da ima publike koju to interesuje“, rekao je Goran Bregović u intervjuu za Nedeljnik.

Slavljenička turneja “Bijelog dugmeta” počinje u Sarajevu, a publika širom regiona sa velikim iščekivanjem očekuje datume sledećih koncerata. Posetioci Banja Luka Festa imaće privilegiju da među prvima budu deo ovako značajnog jubileja, a na ovo treba dodati i visok produkcijski nivo festivala, koji će sasvim sigurno doprineti tome da ovaj koncert bude jedan od najvažnijih na predstojećoj turneji.

Povezana vest:  Hernan Cattaneo i Jimi Jules na otvaranju Barutane ovog vikenda

Ulaznice za koncert Bijelog dugmeta na Banja Luka Festu 5. jula u prodaji su putem sistema kupikartu.ba.

Kako je ranije najavljeno ovogodišnji festival otvoriće svetski poznati muzičar HAUSER, koji će na Kastelu nastupiti 4. jula.