Traka „Universe“  koju je EXIT lansirao u saradnji sa našim najuspešnijim producentom elektronske muzike Space Motion-om, obeležila je početak rada Soundscape muzičke etikete u okviru jedinstvenog EXIT Echosystema, a sada se našla na prvom mestu Beatport Hype: Melodic & Techno liste! Pesma „Universe“, koju uz novosadskog umetnika potpisuje i poznata američka umetnica JES, trenutno se nalazi na nekoliko visokih pozicija širom muzičkih top lista, i uspešno se bori sa konkurencijom od preko 25.000 novih izdanja koja se na nedeljnoj bazi nađu na Beatportu.

Povezana vest:  Otvoren je JDX bekstejdž na Exitu!

Space Motion & JES – Universe

Space Motion je već 16 godina rado slušano i prepoznatljivo ime elektronske muzičke scene. Iz Novog Sada on je zakoračio i osvojio bine evropskih i azijskih zemalja u koje je doneo svoju mešavinu posebne i jedinstvene energije koja isijava kroz žanrove kao što su techno, progressive, tech i deep house. O njegovom uspehu mnogo govori i činjenica da  je prošle godine osvojio visoko drugo mesto na Beatportovoj listi najboljih artista i to u jednom od najpopularnijih muzičkih žanrova – melodic techno-u! Ispred njega našao se jedino dvojac Artbat, dok je iza sebe ostavio brojne velikane kao što je Solomunova izdavačka kuća Diynamic.

Povezana vest:  Bojan iz Lexingtona bend izveo najmlađe fanove na ručak

Traka „Universe“ je i pre samog izlaska privukla veliku pažnju kada su je zavrteli Like Mike na Tomorrowland-u, ali i Armin van Buuren u svom čuvenom podcastu „ASOT“. Zbog povezanosti koju Space Motion ima sa Exitom, naziv trake poneo je ime teme ovogodišnjeg izdanja festivala, dok je spot sniman upravo na Dance Areni tokom njegovog seta. Kolaboracija između Space Motiona i Exita kroz traku „Universe“ još jednom je pokazala uspešnu sinergiju domaćih brendova, dok je EXIT Soundscape izdavačka kuća podigla sve na još viši nivo sklopivši partnerstvo sa globalnim digitalnim distrubuterom Paradise Worldwide.

Povezana vest:  X FACTOR ADRIA 2014, Da li prepoznajete ovu devojku?

EXIT Echosystem osnovan je sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži sveobuhvatnu podršku i šansu da razviju uspešne svetske karijere, kroz muzički lejbl, artist menadžment, buking, mentorstvo, ali i saradnju sa vodećim svetskim muzičkim zvezdama i agencijama, a u okviru iste platforme, pokrenuta je i izdavačka kuća EXIT Soundscape.