Beogradska publika će napokon imati priliku da doživi nastup uživo “Radiohead-a u power trio formatu”. Supergrupa The Smile, koju su osnovali legendarni Thom Yorke i Jonny Greenwood sa Tomom Skinnerom bubnjarem “Sons of Kemet”, će po prvi put nastupiti u Beogradu 14. juna od 21h u Hangaru, Luka Beograd.

Karte za parter su rasprodate, a u prodaji je ostao mali broj karata za tribine koje se mogu kupiti na prodajnim mestima i preko online platforme efinity.rs, tako da se očekuje da će koncert biti rasprodat, što ovaj jedinstveni bend svakako i zaslužuje.

Povezana vest:  Žika Todorović i Deca iz vode sviraju EKV- Ljubav u Beogradu i Novom Sadu

Koncert u Beogradu je deo njihove turneje koja je počela u martu, a tokom koje nastupaju u velikim gradovima širom Evrope i rodne Britanije.

Yorke i Greenwood su bend osnovali tokom pandemije i odmah su izazvali veliku pažnju javnosti svojim prvim singlovima i nastupima. Krajem januara ove godine su objavili i drugi album “Wall Of Eyes” sa osam novih pesama, koje će takođe izvesti na beogradskom koncertu, a kao gost na sceni će im se pridružiti i poznati britanski muzičar James Holden.

Povezana vest:  Danijela Martinović snimila video spot za hit singl “ŽIVIM DA ŽIVIM”

Pesme “The Smile-a” se, osim po alternativnom zvuku, izdvajaju i po jedinstvenom glasu Yorka, koji je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom tenoru, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu. York se često pominje i kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici, a 2002. godine je zauzeo šesto mesto na listi najuticajnijih ličnosti u alternativnoj muzici.

Povezana vest:  JELEN LIVE vam predstavlja: UPOZNAJTE SLEŠA u Beogradskoj areni, 31. jula!

Foto: Wunmi Onibudo