Garden Sessions koncerti u Botaničkoj bašti “Jevremovac” koji provereno privlače veliku pažnju publike i važe za jedno od najatraktivnijih letnjih dešavanja u Beogradu, održavaju se četvrti put ove godine u organizaciji CEBEF-a.

Na tri zakazana koncerta nastupaju – čuveni švedski indie rok sastav MANDO DIAO, 23 juna, zatim duo AMADU I MARIJAM, najpoznatiji ambasadori afričke i malijske muzike širom sveta održava koncert 25. juna, dok je za 26. jun najavljen nastup SANANDE MAITREYE, poznatijeg publici kao TERENCE TRENT D’ARBY.

Popularni švedski indi rok sastav MANDO DIJAO  je poznat po svom klasičnom rokenrol zvuku, a od 2002. godine objavili su 11 studijskih albuma, koji su prodati u više miliona primeraka širom sveta. Karijeru su započeli crpeći inspiraciju iz ritma i bluza, kao i muzike Bitlsa, Rolingstonsa i Kinksa.

U svojoj karijeri održali su više od 1500 koncerata u preko 30 zemalja i učestvovali na velikim festivalima širom sveta. Njihovi video snimci su postali viralni fenomeni sa desetinama miliona pregleda na Jutjubu. Veliku popularnost na ovim prostorima stekli su nakon izlaska albuma “Give me Fire!“ 2009. godine i hitova – “Dance With Somebody“ i “Gloria“. Sve vreme zadržali energičan stav ranog rokenrola, spojen sa Bjernovim nepogrešivim, emotivnim glasom.
Godine 2023. primljeni su u švedsku Muzičku kuću slavnih. Publika veoma ceni njihove nastupe uživo, koji su prava eksplozija energije i nude raznovrstan katalog hitova, kao i neočekivane manje poznate pesme i jedinstvene verzije

Povezana vest:  Space-rock događaj godine: Seven That Spells i Jastreb u Domu omladine Beograda

AMADU I MARIJAM radosno kombinuju svoju ljubavnu priču sa muzičkom karijerom. Obogaćujući svoj afro-pop novim pigmentima, predstavljajući svetu bogatstvo i suptilnosti afričke muzike, ovaj duo je doveo afričku muziku na top liste i plesni podijum.

Sarađivali su sa mnogo različitih ljudi i radili sa producentima, poput Dejmona Albarna (Damon Albarn) iz Blura (Blur) ili Manu Čaoa (Manu Chao). Pozivali su najbolje izvođače koji stvaraju pop muziku sutrašnjice da učestvuju u izvođenju njihovih živahnih pesama u duhu narodne muzike, a njihove pesme su remiksovali Jiksek (Yuksek), Vitalik (Vitalic), Henrik Švarc (Henrick Švarc), Majk Snou (Mike Snow) i Ešli Bidl (Ashley Beadle), prenoseći ih na plesni podijum i naglašavajući njihov suštinski plesni kvalitet. Svirali su na najvećim svetskim festivalima, od Koačele do Glastonberija, i bili predgrupa velikim bendovima kao što su Kold plej (Coldplay) i Sizor sisters (Scissor Sisters).

Povezana vest:  Liam iz One Directiona zabrinut za budućnost benda

Bogatu karijeru kompozitor, aranžer, producent, multiinstrumentalista, preduzetnik i postmilenijumski roker, SANANDA MAITREYA ( sa umetničkim imenomTERENCE TRENT D ARBY na početku karijere) započeo je 1987. Tada mu je debitantski album „Introducing the Hardline” doneo međunarodni uspeh. Nagradu Gremi osvaja 1988. kao najbolji muški vokalni izvođač ritma i bluza, i nominovan je za nagradu Brit u kategoriji „najbolji međunarodni novi izvođač“.

Narednih godina objavljuje tri studijska albuma: „Neither Fish nor Flesh” , „Symphony or Damn” . i „Vibrator” .Ovdašnjoj publici je poznat po čuvenim hitovima kao što su : Sign your name, Rain, Wishing well, Delicate, Holding on to you, Dance little sister, If you let me stay.. i dr.

Povezana vest:  Šta tata Taylor Swift misili o vezi sa Harryjem Stylesom?

Sa 33 godine, uzima ime Sananda Maitreja, koje za umetnika predstavlja novu polaznu tačku,  a njegov peti album “WildCard!”, označio je njegov novi početak kao nezavisnog umetnika. Najnoviji dupli album „Pandora’s PlayHouse” objavljen je 15. marta 2021.

Svoju muziku predstavlja kao postmilenijumski rok, a njeni glavni elementi su srce i duša, njena priroda je strast, hrabrost i radoznalost. Njegova muzika kombinuje različite žanrove operu, kantri, klasiku, džez, bluz, gospel, pop, rege, kao i rok.

Svi koncerti GARDEN SESSIONS počinju u 20.30 časova.

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn na tickets.rs i na Tickest Vision prodajnim mestima (među kojima su TC Ušće i Cvetni trg). Ulaznice će se prodavati i na samo veče održavanja koncerata, na koje će publika ulaziti iz Takovske ulice u Botaničku baštu.