GREGORIAN foto

Veliko interesovanje za koncert grupe GREGORIAN

Za koncert grupe GREGORIAN, koja nam prvi put dolazi u Srbiju, vlada veliko interesovanje. U sklopu svetske turneje „THE DARK SIDE OF THE CHANT TOUR 2011“ grupa GREGORIAN, će održati koncert u beogradskom Sava centru 10. marta u 20.30h.

Pre koncerta u Beogradu, GREGORIAN će održati i koncert u Zagrebu 9. marta i Splitu 8. marta. Karte za zagrebački koncert rasprodate su pet dana pred početka koncerta. Oni su već nastupali u Hrvatskoj 2009. i 2010., a ulaznice za koncerte u Zadru, Dubrovniku, Puli i Zagrebu rasprodate neverovatnom brzinom, pa su mnogi njihovi fanovi ostali ispred sala.

Povezana vest:  CD izdanja Divljih jagoda

Inspirisani gregorijanskim kanonskim pevanjem, Gregorian čine osam vrhunskih pevača i pevačica Amelija Brajtman (sestra poznatije Sare Brajtman). Odeveni u odore monaha, dolaze u Srbiju sa svojim petočlanim pratećim bendom, impresivnim scenografijom i tehnikom kao i muzičko-senskim  nastupom kojim su već odavno osvojili publiku širom sveta. Na njihovom repertoaru se nalaze hitovi poznatih muzičkih imena kao što su U2, Depeche Mode, Guns’N’Roses, Coldplay i mnogi drugi.

Povezana vest:  Novi album Majli Sajrus 22. juna

Preko 5 miliona prodatih CD-a i DVD-a i preko milion oduševljenih posetioca njihovih live koncerata, govori nedvosmisleno da su tokom 11 godina rada GREGORIAN osvojili publiku različitih uzrasta u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Južnoj Africi, Meksiku i Sjedinjenim Državama, a broj njihovih poklonika iz dana u dan raste.

Vrhunski kvalitet vokala ovog jedinstvenog benda prepoznali su i Holivudski producenti, pa je muzika  GREGORIAN-a prisutna i u filmskim hitovima kao sto su „Hari Poter“, „Gospodar prstenova“ i „Ratovi zvezda“.

Povezana vest:  Večeras koncert primadone Jadranke Jovanović u SC

Ulaznica za koncert ima jos jako malo, a za sve one koji nisu još kupili kartu to mogu da učine na blagajnama Sava centra i Bilet centra, i to po cenama od 1900, 2500 i 2900 dinara.