blockout

Blok aut objavljuju himnu Beogradu

Alternativni sastav „Blok aut“ (Block Out) planira uskoro da objavi disk sa spotom, kraćom radijskom i kompletnom devetominutnom verzijom pesme „Beograd spava“, koju je u originalu izvodila grupa „U škripcu“, saopštio je danas promoter „Long plej“.

-‘Beograd spava’ je jedna od skrivenijih himni Beograda, koju treba vratiti na velika vrata kao još neke stare pesme, koje su tako dostojanstvene, da nikako nisu mogle da se izbore sa gomilom raznoraznih ‘hitova’ poslednjih godina – kaže gitarista Nikola Vranjković, a prenosi promoter.

Povezana vest:  Adam Levin kao glumac?

„Blok aut“ su obradili „Beograd spava“ sa „O je!“ (1983) drugog albuma „U škripcu“, jer Vranjković kaže da su u bendu smatrali, između ostalog, „da ta pesma leži“ njihovom pevaču Milutinu Miti Jovančiću.

-Nismo imali nameru da pravimo naše viđenje pesme, pa da je skroz izokrenemo i oskrnavimo. Meni je obrada pesme kao generalna automobila. Vraćanje te pesme u život važniji je zadatak nego da je promenim da bude potpuno drugačija – naveo je Vranjković.

Povezana vest:  Jelen Top 10 na Beer Festu

„Blok aut“ očekuju nastupi 26. marta na „Long najt“ (Long Night), u organizaciji „Long pleja“, 2. aprila u novosadskom klubu „Trema“ i 8. i 9. aprila u niškom „Fidbeku“ (Feedback).