cypresshill

Cypress Hill prvi put u Hrvatskoj na T-Mobile INmusic festivalu!

Kalifornijske hip hop legende Cypress Hill, najnoviji su potvrđeni headliner ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala! Nakon višegodišnje pauze, bend je prošle godine izdao dugoočekivani, osmi studijski album „Rise up“, a u sklopu letnje turneje prvi put će zasvirati pred hrvatskom publikom na T-Mobile INmusicu.

Prvobitno pod imenom DVX, bend je osnovan u South Gateu 1986. godine, ali nakon odlaska Mellow Man Acea, menja naziv u Cypress Hill te nastavlja sa svirkama u Los Angelesu. Prvi album, jednostavnog naziva Cypress Hill, izlazi 1991., a hitovi The Phuncky Feel One i How I Could Just Kill a Man ostvaruju zapažen uspeh, što dovodi do njihovog prvog od brojnih nastupa na festivalu Lollapalooza. S drugim albumom, Black Sunday, hvaljenim i od kritičara i od publike, Cypress Hill ulazi u istoriju kao prvi rap bend s dva albuma koja se istovremeno nalaze među top 10 liste Billboard 200 te prodaju više od 18 miliona primeraka albuma.

Povezana vest:  Na Trgu republike desetine hiljada ljudi dočekali Srpsku novu godinu uz Bregu, Tifu, Alena Islamovića i pobednika prošlogodišnjeg Sabora trubača u Guči, Elvisa Bajramovića

Zahvaljujući prepoznatljivom stone-funk zvuku koji je značajno uticao na hip hop muziku devedesetih, žestokom zagovaranju legalizacije marihuane i tekstovima koji se snažno oslanjaju na latino i hip hop slang, Cypress Hill je brzo izrastao u najveće latino zvezde rap zvuka i taj imidž održao već dvadeset godina.

S godinama, bend sve češće eksperimentira s rock zvukom, a zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu, zajedničkim turnejama i žestokim nastupima s bendovima poput Rage Against the Machine i Beastie Boys, Cypress Hill je jedan od prvih rap bendova koji su masovno prigrlili ljubitelji hard rock muzike.

Povezana vest:  LETZ ZEP OBEĆAVAJU SPEKTAKULARAN KONCERT U BEOGRADU

Poslednji album Rise Up, na kojem su gostovali brojni poznati muzičari poput Everlasta, Toma Morrella (Rage Against the Machine), Darona Malakiana (System of a Down), Pitbulla, Mikea Shinode (Linkin Park) i mnogih drugih, izdan je u aprilu prošle godine. Njime je Cypress Hill još jednom potvrdio svoj kultni status, u šta će se moći uveriti svi njegovi dugogodišnji obožavatelji i posetioci ovogodišnjeg T-Mobile INmusica.

Povezana vest:  Otkazan koncert Nick Cave and The Bad Seeds u Beogradu