ortodox_celts

Frontmen Kelta ponosan na nove pesme

 

Sastav „Ortodoks Kelts“ (Orthodox Celts), koga 17. marta u velikoj dvorani Doma omladine očekuje tradicionalni beogradski koncert povodom Dana svetog Patrika, bliži se kraju rada na šestom albumu.

-Album se sprema, ali s obzirom da nama vreme nikad nije bilo merodavan faktor, pojaviće se kad budemo potpuno spremni. Nove pesme su blizu da budu realizovane u potpunosti. Ponosan sam kako zvuče – rekao je frontmen „Kelta“ Aca Seltik danas na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Džambasov i Evernevergreen DJs promovišu Muziku za gledanje

Izvođači tradicionalne irske muzike sa elementima popa i roka, poznati po hitovima „Irish Rover“ i „We’re Drinking Beer“, prethodni CD album „One, Two…Five“ objavili su 2007. godine, a Seltik je rekao da za sledeći ne može da tvrdi „da će sto posto biti fizički nosač“.

Repertoar za 19. beogradski koncert povodom najznačajnijeg irskog praznika svetog Patrika, „Kelti“ su sastavljali uz pomoć predloga koje su fanovi slali bendu preko njihove zvanične Fejsbuk strane.

Povezana vest:  Poruka ljubavi u novom singlu Davida Guette

-Nisam nimalo fan Fejsbuka, ali se to pokazalo dobrim. Interaktivna saradnja sa fanovima nas je podsetila na neke pesme kojih se ne bismo setili da postoje. Set lista će biti po ukusu najvernijih (fanova), a ispunićemo i neke svoje skrivene želje – rekao je Seltik.