auto_park_1

AUTOPARK 01. aprila u Domu omladine

Grupa Autopark vas s radošću poziva na koncert koji će se održati 1. aprila 2011. u Domu omladine.

Bend je nestrpljiv da predstavi pesme sa novog izdanja koji se očekuje ovog proleća pod imenom „Autopakao“, te će neke od njih ovom prilikom premijerno predstaviti. Pored novih pesama, bend će svirati pesme i sa ostala tri albuma, čime će načiniti svojevrsnu retrospektivu svog decenijskog rada i sa velikim entuzijazmom najaviti novu dekadu. Predgrupe su veoma obećavajući mladi beogradski sastavi Bitipatibi i Kill Me Laser, a karte su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 500 dinara.

Povezana vest:  Egzit na CNN-ovoj listi svetskih festivala

Bend Autopark osnovali su 2000. godine u Beogradu Milan Jovanović (Headstream), Nenad Jevtić (Ljubavnici) i Ognjenka Lakićević (Tornado ptice).

Muzika Autoparka mogla bi da se opiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, otrovan uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka – ali sami članovi grupe smatraju da muzika najviše zavisi od njihovog unutrašnjeg stanja, te da su granice u muzici i bilo kakve žanrovske definicije jako dosadne.

Povezana vest:  Najznačajniji muzički producent svih vremena Nile Rodgers otvara jubilarni Sea Dance!

Prvi album, “10+1“ objavljen je 2005. godine, i to samo na internetu. U decembru 2006. godine za Multimedia Records izlazi njihov sledeći album, “Osećanja za poneti“. Treći album „Sve dalje“  izašao je u decembru 2009. godine kao samizdat i naišao na dobre reakcije publike i kritike u regionu.

Šest meseci kasnije, bend je ponovo ušao u studio, gde priprema izdanje “Autopakao“, čije je objavljivanje planirano za proleće ove godine. Album su dosad najavili singlovi „Ja bih samo da se smejem“ i „Autookean“. Spot za pesmu „Autookean“ nedavno je premijerno prikazan u emisiji „Jelen top 10“ (RTS II).

Povezana vest:  Erika Badu potresla zidine Petrovaradinske tvrđave

Posle promene nekoliko članova, Autopark se ustalio u postavi: Ognjenka Lakićević (vokal), Nikola Berček (gitara), Dušan Lopušina (gitara), Milan Bogdanović (bas), Dejan Utvar (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature).