bon-jovi

Epl ubija muziku, smatra Džon Bon Džovi

 

Američki muzičar Džon Bon Džovi ocenio je da je osnivač i direktor kompanije Epl Stiv Džobs „lično odgovoran za ubijanje muzičkog biznisa“, objavio je Nju mjuzikal ekspres (NME).

Pevač grupe „Bon Džovi“ izneo je mišljenje da se preuzimanje muzike sa interneta loše odražava na muzičku industriju, kao i da su nove generacije ljubitelja muzike lišene dela iskustva uživanja u muzici zbog njenog razvoja u numeričkoj formi.

Povezana vest:  Poziv mladim muzičarima da se prijave za Nisville Workshop 2023

-Današnja deca nemaju kompletno iksustvo stavljanja slušalica, pojačavanja do maksimuma, držanja omota u ruci, zatvaranja očiju i gubljenja u albumu – kazao je.

-I lepote uzimanja džeparca i odlučivanja na osnovu omota, ne znajući kako album zvuči i gledanja slika na omotu i zamišljanja – dodao je.

-Mrzim što zvučim kao starac, ali to jesam i, zapamtite moje reči, ljudi će u sledećoj generaciji pitati ‘Šta se dogodilo?’ Stiv Džobs je lično odgovoran za ubijanje muzičkog biznisa – ocenio je.

Povezana vest:  Nova izdanja albuma Kinksa

Grupa „Bon Džovi“ krenuće ove godine na svetsku turneju, a u julu će nastupiti na londonskom festivalu Hard rok koling. Posle turneje planiraju dužu pauzu u radu.