SOE fondacija logo

Otvoren konkurs za stipendije i grantove Fondacije The State of Exit

Fondacija The State of Exit u saradnji sa kompanijom Carlsberg Srbija nastavlja svoju podršku studentima Univerziteta u Novom Sadu! Danas otvaramo konkus za dodelu grantova za podršku studentskim projektima, kao i treći po redu konkurs za stipendije za studijska putovanja. Oba konkursa su otvorena od ponedeljka, 21.03.2011. do 10.05.2011, a prijavljavanje se obavlja isključivo online na sajtu Fondacije.

Konkurs za studentske grantove

Fondacija The State of Exit sa kompanijom Carlsberg Srbija dodeljuje do 8 grantova u iznosu do najviše 3000 eura (u dinarskoj protivvrednosti) za podršku studentskim projektima iz oblasti zaštite životne sredine, unapređenja nastave i poboljšanja studentskog standarda. Projekti treba da se realizuju u periodu od 10.06.2011. do 1.04.2012, dok na konkurs mogu da se prijave pojedinci, studentske organizacije, uključujući strukovne studentske organizacije ili grupe studenata sa pojedinih odseka ili fakulteta, bilo da su na osnovnim ili postdiplomskim studijama, pod uslovom da su studenti Univerziteta u Novom Sadu.

Povezana vest:  The Marshmallow Notebooks, (The) Lesser Men i Benchwarmers 8. maja u KC Grad

Osnovna tema konkursa je zaštita životne sredine. Iako sve prisutnija, ona je još uvek nedovoljno aktuelna i ozbiljno obrađivana u našem društvu. Naš partner, kompanija Carlsberg Srbija prepoznaje značaj društvenog i naučnog angažovanja na ovom polju i podržava ovu vrstu inicijative među mladim akademcima.

Pored projekata u oblasti zaštite životne sredine, studenti mogu da apliciraju i za projekte iz oblasti unapređenja nastave i studentskog života, u koje ulaze projekti koji promovišu kritičko mišljenje, inovativne pristupe u izučavanju društvenih i prirodnih fenomena,  savremene naučne trendove i savremene trendove u kulturi i umetnosti.

Povezana vest:  Parni valjak konačno u Beogradu!

Prijavljivanje za grantove obavlja se isključivo online na sajtu fondacije The State of Exit. Klikom na stranicu sa aplikacijom dobija se pristup elektronskoj prijavi koja se popunjava kako je naznačeno.

Konkurs za stipendije za studijska putovanja

Fondacija The State of Exit u saradnji sa kompanijom Carlsberg Srbija treći put od osnivanja dodeljuje 25 stipendija od 500 eura studentima Univerziteta u Novom Sadu, za studijska putovanja u inostranstvo. 15 stipendija biće dodeljeno studentima osnovnih studija, a 10 masterantima i doktorantima.

Stipendije Fondacije “State of Exit” namenjene su sledećim vrstama mobilnosti:  studentskim razmenama (studiranju u insotranstvu) na osnovnom i postdiplomskom nivou, učešću na zimskim i letnjim školama, seminarima, konferencijama, radionicama, treninzima, kampovima, stručnoj praksi, individualno organizovanim posetama univerzitetima, laboratorijama i istraživačkim centrima, takmičenjima, učešću na festivalima u oblasti nauke, kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta, kursevima (jezičkim, stručnim i profesionalnim), posetama međunarodnim institucijama u svrhu izrade naučnog, diplomskog, master ili doktorskog rada, učešću na međunarodnim projektima.

Povezana vest:  Adel podržala folk duo "The Civil Wars"

Uslovi koje studenti treba da ispune da bi konkurisali za stipendije je da su studenti Univerziteta u Novom Sadu, da su tokom studija ostvarili prosek 7,00 i viši, kao i da se putovanje za koje apliciraju realizuje od 10. juna do kraja 2011. godine.

Prijavljivanje za stipendije obavlja se isključivo online na sajtu fondacije The State of Exit. Klikom na stranicu s aplikacijom dobija se pristup elektronskoj prijavi koja se popunjava kako je naznačeno.